Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 11/2/2011

L’exposició fotogràfica “Els oblidats”al Centre Cívic Besòs
- Parlem amb la fotògrafa Bet-Sabè Ribas, i Ana Andrés, membre de l’ONG Sathi Sansar

Bet-Sabè Ribas i Ana Andrés a l'exposició fotogràfica. - Foto: Montse Pallarès

Durant tot el mes de febrer, i fins al dia 25, es pot veure al Centre Cívic Besòs una exposició fotogràfica realitzada per Bet-Sabè Ribas, membre de l’ONG Sathi Sansar-Món Amic. Un total de disset fotografies que pretenen mostrar la situació que pateixen nens i nenes discapacitats físics i psíquics al Nepal. Aquesta és una exposició itinerant que des del 2009 ja ha estat a diversos municipis de la província de Barcelona, com Cubelles, Igualada o Sabadell, i ara s’està expandint cap a Girona i Lleida.

Les imatges estan acompanyades per cinc escrits de gent vinculada a la discapacitat, tant familiars com treballadors i està dividida en quatre parts. L’inici a mode d’introducció, la família –on es reflecteixen els límits de la discapacitat i el que significa -, els reptes del dia a dia -com pot ser menjar, escriure o moure’s-, i per últim és l’ajuda i la comprensió que tenen, i part de la tasca que es fa allà. L’exposició té una part on l’espectador por deixar escrites les seves impressions desprès de veure l’exposició. “Intenta transmetre el món de la discapacitat des d’un punt de vista humà”, comenta Bet-Sabè Ribas, autora de l’exposició, tot afirmant “que tot nen discapacitat ha de ser atès i al Nepal realment estan molt oblidats”.

Al Nepal, de cada cent nens, tres pateixen una discapacitat física i/o psíquica. La causa principal és la pobresa acompanyada d’una mancança socio-sanitària de serveis prenatals, obstètrics i mèdics. Sathi Sansar és una petita ONG que treballa sobre aquest camp, el dels nens discapacitats al Nepal i les seves famílies. L’organització es va formar l’any 2003, quan tres cooperants van constatar les condicions i limitacions existents, i juntament amb nepalesos van decidir tirar endavant aquest projecte.Logo de Sathi Sansar. Més informació a la web www.sathisansar.org

L’oblit, l’estigmatització social, l’exclusió, l’aïllament i la marginació són alguns dels efectes que molts nens i nenes viuen dia a dia al Nepal, el país més pobre del món juntament amb Bangladesh. Sathi Sansar treballa per pal•liar aquesta situació mitjançant programes que inclouen un centre d’educació especial i rehabilitació amb professionals que fan fisioteràpia i logopèdia, conscienciació i ajut a domicili i programes d’inclusió a les escoles nepaleses. “Al final el que volem és que aquests nens puguin viure amb dignitat allà”, comenta Ana Andrés, membre de Sathi Sansar.

Des d’aquí es pot ajudar de moltes maneres, ja sigui apadrinant, amb donacions, fent-se voluntari, finançat projectes o posant el banner de l’ONG a la web d’una empresa. A la seva pàgina web, www.sathisansar.org, es poden veure tots els projectes i les experiències de tots els que hi formen part de l’organització.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala