Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 9/2/2011

"Existeix un públic que quan hi ha un cartell de qualitat respon"
- Gregorio Belmonte i Marcel Albornoz parlen del proper Cantaurock

El proper Cantaurock arribarà a la seva segona edició els propers 26 i 27 de febrer. Gregorio Belmonte, representant d’EUiA Sant Adrià, i Marcel Albornoz, un dels organitzadors del festival, ens parlen sobre les característiques dels concerts d’enguany.


Marcel Albornoz, un dels organitzadors del festival, i Gregorio Belmonte, representant d'EUiA a Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsCom va sorgir la idea de crear un festival de música a Sant Adrià?

M.A: Per una passió i un interès per la música i la manca d’un festival d’aquest tipus a la ciutat. En definitiva, per afició, per gust i per ganes.

On i quan tindrà lloc aquest any?

M.A: Aquest any es farà el 26 i 27 de febrer al Casal de Cultura. Hi haurà una nit de rock, la del dissabte, i una tarda-nit de cantautors que serà diumenge. Es comptarà amb un servei de barra amb menjar i begudes, una parada informativa d’EUiA, es posaran a la venta els discos dels músics i hi haurà informació sobre la destinació dels fons que es recaptin.

A què es destinaran aquests fons?

M.A: Aquest any serà per pal•liar la situació sanitària a Gaza. Serà l’associació “Pau Ara” la que vehicularà els fons recaptats. Volíem fer una cosa solidària i interessant, atractiva, que tingués un bon pes. L’any passat va ser pel Sàhara i aquest any per Palestina, i com que aquesta associació creiem que comparteix molts objectius amb EUiA, ens va semblar una bona opció.

Quins noms estan confirmats per aquest any?

M.A: Aquest any s’han confirmat pel dissabte de rock, “Yellowarriors”, que són d’aquí de Sant Adrià, “Ansiado” i “Pan de Higo”. Pel diumenge a la tarda hi ha Dani Flaco, Rafa Pons, Alejandro Martínez i un artista sorpresa que encara no es pot dir.

Quin és el preu de les entrades d’aquest any? Es poden reservar?

M.A: Sí, es poden reservar a través de la pàgina web del festival que és www.cantaurock.com i el preu són 6 euros dissabte, 8 diumenge i 12 euros si es compren juntes.

Quines millores hi ha respecte a l’edició de l’any passat?

M.A: Evidentment l’experiència que vam adquirir l’any passat ens ha ajudat a polir algunes coses que potser doncs no han sortit perfectes o tan bé com volíem, però a banda d’això la idea és la mateixa, inclús un dels cantautors repeteix.

Què aporta aquest festival a la ciutat?

G.B: Aporta l’oportunitat d’escoltar músics d’alçada. Dóna als grups locals i de la comarca la possibilitat d’un espai interior molt agradable com és el Casal de Cultura, on podran estar a prop de la seva gent i tocar en directe. I aporta la idea de que hi ha possibilitats a la ciutat de fer coses culturals d’una certa qualitat i que hi ha un públic que quan hi ha un cartell de qualitat respon. El que estem demostrant és que amb una mica d’imaginació i compromís es pot fer un cicle de concerts, que es podria ampliar o no, des d’una despesa petita. I a més això, que no hi ha afany de lucre al darrere.

És molt complicat trobar artistes disposats a participar-hi?

Rafa Pons, Luis Ramiro, Marwan i Andrés Suárez, a la nit de cantautors del Cantaurock 2010. - Foto: Montse Pallarès

G.B: Aquest any alguns dels artistes són d’aquí, i el fet que va anar bé l’any passat en aquests cercles se sap que el Cantaurock ara mateix és un segell de qualitat, la gent es troba bé, els artistes que venen no cobren però troben un caliu, hi ha compromís, veuen que la finalitat del benefici econòmic és solidària. I aquest any, tot i que hi ha un seguiment, podríem dir que ha sigut més fàcil tenir gent per tocar i poder-los anunciar.

Creieu que aquesta proposta tindrà continuïtat en el temps? Pot arribar a ser un referent a la zona?

G.B: Estic convençut que sí, perquè hi ha gent que entén de música al darrere, i sortirà molt bé. Crec que li donarà un prestigi a aquest tipus d’efecte i que hi haurà més edicions. Es podria ampliar, es podrien estudiar coses més endavant.

Què li diríeu a la gent que encara no ha decidit si vindrà o no al Cantaurock d’enguany?

G.B: Animar-los, primer a gaudir de la qualitat dels concerts, del dissabte i del diumenge. Els de rock són gent amiga de la ciutat i tenen ganes de fer-ho bé, s’ho prenen com un concert per la pròpia família. També pel preu, que és raonable i els beneficis són per una causa, per Gaza, que viu en una situació d’assetjament de fa tres anys molt dura. I també perquè es demostra que aquí es pot venir i es pot fer un festival de qualitat en un equipament municipal.

M.A: Que vinguin a gaudir de la qualitat dels artistes. Com més ve la gent, més repercussió té, més pes, més prestigi i més qualitat. Fa falta que vingui la gent també per la causa solidària, que és el que perseguim, ajudar a Gaza.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala