Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 9/2/2011

ERC i Renovació, juntes a les eleccions municipals
- Ho confirmen en un comunicat de premsa

Els quatre caps de llista del nou Acord Municipal. - Foto: Montse PallarèsDesprés de fer-se pública, fa unes setmanes, la presentació a les eleccions del maig que ve de l’associació Renovació per Sant Adrià, on en són membres militants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sant Adrià, aquesta formació política confirma que concorreran conjuntament a les eleccions municipals sota la fórmula d’Acord Municipal.

Després d'una reflexió en profunditat, una coincidència plena en les línies mestres del programa municipal i de converses durant mesos amb aquesta associació, ERC ha decidit facilitar la presentació d'aquesta plataforma ciutadana amb una llista associada i prioritzant Renovació com a la marca del nou projecte que comparteixen ambdues formacions.

Molts militants d'ERC ja formen part d’aquesta entitat cívica, que es regeix per l'assemblea com a l'òrgan sobirà de decisió i on es va constituir la candidatura que es presentarà a les properes eleccions del 22 de Maig: Renovació per Sant Adrià – Esquerra Republicana de Catalunya – AM.

 

Antecedents

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya, va començat un període de reflexió dins de l'esquerra nacional que tenia com a primera parada les properes eleccions municipals. ERC ha entès que la lluita per la justícia social, el benestar, la llibertat i el respecte a la democràcia ha de continuar. Però la societat ha evolucionat i demana als partits polítics que transformin la manera d'arribar i de fer política als òrgans de govern.

Inspirant-se en aquest esperit de pacte i d'obertura a la societat, ja són moltes les seccions locals d’ERC que han tancat pactes amb altres organitzacions o entitats i plataformes sorgides de la societat civil. El cas més proper és Badalona, on ERC es coaliciona amb Accent. Aquestes noves associacions neixen d’un interès comú de millora i també aposten per la introducció de nous actors polítics que donen credibilitat i fiabilitat als nous projectes electorals.

A Sant Adrià, ERC fa mesos que està atenta als moviments de la societat civil i especialment al naixement d'una associació: Renovació per Sant Adrià. Per a ERC, aquesta entitat és un revulsiu per la situació política de la ciutat. Representa a un grup nombrós de persones que tenen en comú la idea de posar en valor la democràcia municipal i que volen aprofundir en la transformació d'aquesta democràcia representativa en una de participativa, millorar la transparència del consistori, estar a prop del poble en la seva quotidianitat i ser capdavanters en la reivindicació de la identitat adrianenca.

 

Text: Esquerra Republicana de Catalunya – Sant Adrià de Besòs

 


Comentaris

Griselda Grau Perramon
Senyors, s'obre la veda als comentaris.

Javier Martín
Ante todo desearles suerte, pero a mi me defrauda que tengan que llegar de la mano de un partido politico, se presentan como un grupo que quieren cambiar el modelo actual y hacer escuchar la voz del ciudadano que en la actualidad no se tiene en cuenta, pero al final no deja de ser un partido politico de los de siempre, en fin cada uno sabrá lo que hace pero yo que estoy decepcionado con lo que hay me hubiera gustado ver otras opciones, esta desde luego no la voy a votar. De todas vuelvo a insistir les deseo suerte.

Jorge Rabago
Yo, aunque no soy aficionado a ir a votar, esta vez si que lo hare, y votaré a estos. Los conocí el sabado y me gustan. Por lo que dice la anterior nota, yo no lo comparto, ERC aun lo tiene todo por demostrar en San Adrián, nunca han estado dentro del ayutamiento por lo que sé, asi que voy a darles un voto de confianza, y nunca mejor dicho.| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala