Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 18 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 8/2/2011

Badalona plantar 1.500 arbres a la serralada de Marina
- En la tradicional Festa del Bosc que es celebrar diumenge 20 de febrer

El proper diumenge, 20 de febrer, la Serralada de Marina viurà la Festa del Bosc. Foto: Ajuntament BadalonaL’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, està enllestint els preparatius de la propera Festa del Bosc, que se celebrarà diumenge 20 de febrer.

Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa “Badalona recupera el bosc”, que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la serralada de Marina, i amb el qual, poc a poc, es comencen a veure arbres que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l’oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa.

Aquest any, a més, és especialment important ja que les Nacions Unides l’ha declarat Any Internacional dels Boscos amb el lema “Els boscos, per a les persones”. Amb aquest lema es vol enaltir el paper fonamental que compleixen les persones en la conservació i l’ordenació i explotació sostenible dels boscos. També vol destacar els valors d’aquests i la necessitat de canviar totalment de perspectiva: els boscos proporcionen habitatge a les persones i un hàbitat per a la diversitat biològica, són font d’aliments, medicaments i aigua potable i tenen una funció vital d’estabilització del clima i el medi ambient mundials. La unió de tots aquests elements reforça la idea que els boscos són vitals per a la supervivència i el benestar dels 7.000 milions de persones que habitem el món.

La plantada d’arbres es farà en finques municipals de la vall de Pomar, de 10.30 a 14 hores. En l’edició d’aquest any s’espera plantar aproximadament 1.500 arbres i arbustos. Es plantaran, bàsicament, alzines, sureres, pi pinyoner, arboç i marfull a les vessants solejades, i roures, albers, pollancres, freixes, salzes i lledoners a les rieres i torrents.

A més de la plantada d’arbres hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, titelles per al més petits, rocòdrom, tirolina, el joc del bosc, circuit d’orientació, viatjar en un trenet, etc. Tal i com ja es va fer l’any passat i dins de les mesures d’austeritat adoptades, no es donarà esmorzar i per tant es recomana que cada persona se’l porti de casa seva. En el berenador s’oferirà servei de bar.

 

Transport públic gratuït

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, ha explicat que “el gran nombre de persones que han participat en les darreres edicions, al voltant de 2.000, demostra que els badalonins i badalonines s’estimen la seva serralada i volen contribuir a preservar els seus valors naturals”. També ha informat que “per poder anar a la festa del bosc d’una manera sostenible, l’Ajuntament de Badalona vol promocionar la utilització del transport públic, regalant un tiquet de dos viatges per al dia de l’activitat”.

Els tiquets d’autobús gratuïts es poden passar a recollir des d’avui i fins divendres 18 de febrer tant per l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament o bé per la botiga IKEA de Badalona tot indicant que es vol fer servir per accedir a la Festa del bosc.

En aquesta edició, la festa compta amb el suport d’IKEA, així com de diverses entitats de Badalona com el Centre Excursionista de Badalona, Badalona Orientació, el Centre Excursionista, el Consorci del Parc, Voluntaris Badalona i altres empreses col·laborades a les quals l’Ajuntament agraeix la seva participació i esforç.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala