Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 23 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 2/2/2011

Millores de mobilitat al grup d’habitatges Verge de la Salut de Badalona
- El grup d’habitatges ja compta amb una zona 30 que pacificarà el barri i millorarà les condicions dels vianants

Millores als habitatges Verge de la Salut de Badalona. Foto: Ajuntament de BadalonaL’Ajuntament de Badalona ha realitzat un conjunt d’obres per millorar la mobilitat i l’accessibilitat al grup d’habitatges Verge de la Salut amb l’objectiu de pacificar aquesta zona, amb la creació d’una zona 30.

Aquesta zona 30 consta de diversos passos elevats i plataformes a un sol nivell per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes que van a peu i també per fer disminuir la velocitat dels vehicles que circulen per dins del grup d’habitatges a un màxim de 30 km/h. A més, s’han rebaixat guals i s’han pintat passos de vianants per crear diversos itineraris adaptats per permetin accedir als diferents blocs.

Per altra banda s’ha reordenat tot l’estacionament, ja que s’havien detectat problemes d’indisciplina, i s’han pintat places per delimitar els espais on es pot aparcar col·locant pilones per evitar fer-ho a les voreres. També s’han passat totes les zones on es podia aparcar en bateria a fer-ho en bateria invertida millorant així la visibilitat a l’hora de fer les maniobres. A més s’ha regulat l’espai on poden estacionar els vehicles industrials.

Cal destacar també que, com a conseqüència de la posada en marxa dels nous contenidors de recollida de residus, s’han realitzat canvis en els sentits de circulació per permetre la recollida del camió per la dreta.

Finalment, i de forma complementària a aquestes millores, està prevista l’ampliació d’una vorera al costat dels blocs 9 i 12 per donar, en la mesura del possible, més accessibilitat als habitants d’aquests edificis a l’hora de sortir de casa.

Recordem que les anomenades zones 30 són vies de circulació de tipus secundari - residencial on es manté la segregació de la calçada i la vorera i on es senyalitza tot el perímetre de la zona, en concret les entrades amb la limitació de velocitat a 30. El fet de disminuir la velocitat facilita la cohabitació amb la bicicleta que pot circular per la calçada sense necessitat de disposar carril bici propi, tot respectant la normativa de circulació com la resta de vehicles.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, ha explicat que “portem un any parlant amb els veïns i el districte per tal de millorar la mobilitat d’aquesta zona i creiem que ha estat una actuació consensuada que beneficia clarament als veïns i veïnes que mai havien tingut ni un pas de vianants ni un gual rebaixat”. Rius ha destacat també que s’està “apostant per crear zones 30 amb uns objectius molt clars: donar prioritat als vianants; reduir la velocitat de les vies més residencials i, per tant, disminuir el risc d’accidents; fomentar l’ús de la bicicleta per aquestes vies, i disminuir la contaminació atmosfèrica i acústica de la ciutat”.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala