Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 29/1/2011

Es proclama el II Congrés de Dones del Barcelonès Nord
- Tindrà lloc els propers 4 i 5 de març

Els propers dies 4 i 5 de març tindrà lloc el II Congrés de Dones del Barcelonès Nord, en el que hi participaran els municipis de Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montgat i Tiana. Aquest congrés té com a objectiu reiterar i reforçar el D'esquerra a dreta: Francisca Teruel, Ángeles Peláez, Jesús Mª Canga, Isabel Marcuello, Mª Eugènia Cabezudo, Mª Antònia Fort i Ester Pujol. - Foto: Montse Pallarèscompromís i responsabilitat amb l’avenç de les polítiques d’igualtat al Barcelonès Nord. Durant tot el mes de gener han tingut lloc diversos tallers precongressuals en els que dones i homes dels cinc municipis han treballat diversos aspectes que es tractaran durant la segona edició del Congrés. Així doncs, ahir a la sala de plens es va presentar aquest II Congrés de Dones del Barcelonès Nord, amb la presència de les regidores de polítiques de gènere del territori, l’alcalde adrianenc Jesús María Canga i multitud de dones i associacions de Sant Adrià.

A Badalona s’ha treballat el tema dels nous usos del temps, i la regidora de polítiques de gènere del seu ajuntament, Francisca Teruel, va destacar que les dones “s’han de fer sentir i encara ens queda molt per aconseguir”. A Santa Coloma, el pre-taller ha tingut el nom de “La ciutat que nosaltres volem”, un projecte en el qual les dones han parlat sobre urbanisme, equipaments i serveis del seu municipi. Ángeles Peláez, regidora de polítiques d’igualtat del consistori colomenc, va destacar que el missatge a transmetre és que “és dones hem de participar en tots els àmbits, no només aquells que ens tenen reservats”.

“Totes les dones són capaces de qualsevol cosa”, va senyalar la regidora de Montgat, Maria Eugènia Cabezudo, fent referència al contingut del taller, en aquest cas basat en les noves tecnologies (TIC). Maria Antònia Fort i Ester Pujol van ser les regidores que D'esquerra a dreta: Judit Cid, Jesús Mª Canga, Isabel Marcuello i Cristóbal Avilés. - Foto: Montse Pallarèsvan parlar en nom de Tiana, on s’ha treballat el tema de la salut de les dones, aquelles malalties que no deixen viure, com la fibromiàlgia o l’estrès.

A Sant Adrià de Besòs s’han treballat les anomenades “noves masculinitats”, un concepte que, segons l’alcalde de la ciutat, “es basa en el reconeixement de que els homes no hem fet fàcil el camí” i en “la lluita diària i reivindicativa de les dones”. Isabel Marcuello, regidora de polítiques de gènere, va donar la paraula a Cristobal Avilés, que en representació del grup Homes per la Igualtat va parlar sobre aquest tema amb l’enfocament de trencar amb la masculinitat tradicional i els tòpics en l’educació, que han creat desigualtats de gènere en tots els àmbits i han propiciat la violència masclista. Com a darrera intervenció es va comptar amb Judit Cid, que va parlar en representació de totes les dones adrianenques i l’experiència que ha suposat la realització dels pre-tallers, en els que s’han pogut “compartir experiències, vivències i sentiments”.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala