Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 18/1/2011

Es genera un debat entorn a la propera reforma del sistema públic de pensions
- En un acte organitzat per ICV Sant Adrià

Dins d’una conjuntura de crisi mundial, els diferents governs del món van prenent mesures per tal de pal•liar-la. Aquestes mesures, sota premisses properes al neoliberalisme, afecten sobretot als sectors més dèbils de la societat, als treballadors i treballadores, i també a aquells que ja no treballen: els pensionistes. El proper dia 28 s’aprovarà de forma unilateral una reforma en la que es retardarà obligatòriament la jubilació als 67 anys i s’ampliarà el còmput d’anys per realitzar el càlcul de les pensions, a més de la congelació de les mateixes.

D'esquerra a dreta: Carme Martínez, Luis Recuenco, Cristina Faciaben i Gregorio Camacho. - Foto: Montse PallarèsAquestes reformes sobre el sistema públic de les pensions a Espanya van ser el tema central ahir al vespre en una acte públic organitzat per ICV Sant Adrià al Casal de Cultura. Gregorio Camacho, president d’ICV Sant Adrià i regidor de medi ambient i salut, va ser l’encarregat de presentar la xerrada en la que es van posar sobre la taula alternatives i arguments en contra d’aquesta retallada social.

Carme Martínez, regidora d’ICV a l’Ajuntament de Badalona, va apropar la visió del partit dins del marc en el que ICV s’està movent per tal d’anar en contra de les retallades. Fent referència a la necessitat d’uns serveis públics de sanitat i ensenyament de qualitat per a tothom, Martínez va senyalar que “és necessari defensar els valors que tant ens ha costat guanyar” i que “és possible una altra manera de fer les coses”. Per la seva banda, Luis Recuenco, professor al departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, va focalitzar el seu discurs en tres punts: la raó per la qual es planteja ara una reforma com aquesta, l’impacte que tindrà el retard de la jubilació sobre la classe treballadora, i una proposta per millorar la viabilitat del sistema de pensions. Recuenco proposa el manteniment de la jubilació als 65 anys perquè sinó s’empitjorarà la qualitat de vida dels treballadors manuals –va posar l’exemple del personal de neteja- i la generació d’un sistema d’incentius escalonats a aquells que vulguin retardar la jubilació més enllà dels 65 perquè la seva feina així ho permet, com pot ser la del catedràtic d’una universitat.

La última intervenció va ser a càrrec de Cristina Faciaben, responsable de la Secretaria de Socioeconomia de CCOO a Catalunya, que va explicar als assistents la manera com s’ha arribat a la situació actual i va destacar la posició del sindicat davant d’aquestes reformes. Va afirmar que la jubilació als 67 anys és una “mesura injusta i injustificable”, que “tindrà un impacte a 20 o 30 anys vista” i que “és impossible en el nostre mercat laboral”. Faciaben va dir que des de CCOO són conscients de que “s’hauran de pagar més pensions, durant més temps i millors”, però que la reforma s’ha de dirigir cap a la millora del mercat de treball, la separació de les fonts de finançament i evitar la planificació de pensions a costa de no cotitzar a la seguretat social. Així doncs va afirmar que des del sindicat no es nega cap acció, i que si no hi ha acords començaran les mobilitzacions.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala