Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 22/7/2020

ERC Sant Adrià aprova una moció per ajudar a les famílies en la despesa per la compra de material escolar i informàtic
- Malgrat el vot en contra del PSC en el seu finançament i l’abstenció en alguns punts de Ciutadans.

Foto: Comunicació ERCSAB

Dilluns es va celebrar el ple ordinari d’aquest juliol, gairebé sense activitat. Com a punt central del debat polític hi va haver una moció presentada per ERC Sant Adrià amb l’objectiu de lluitar contra la desigualtat social en un escenari post-pandèmia, en un àmbit tan important com és l’educatiu.

La moció establia com a acords principals la creació de dues prestacions per a la compra de material escolar i llibres, per una banda, i, per l’altra, per a la compra de material informàtic i connectivitat. També es proposava fer front a aquesta inversió amb el superàvit de tresoreria del 2019, punt al qual el PSC va votar en contra i no es va aprovar, cosa que deixa en l’aire de quina manera es finançarà la proposta. Per últim, la moció proposava establir un seguiment i avaluació de les mesures perquè es puguin mantenir de forma permanent i no només durant la situació de crisi sanitària, així com que l’ajuntament actuï com a finestra única de la resta de convocatòries que puguin fer d’altres administracions.

Els republicans van aconseguir aprovar la moció amb el suport de tots els partits del consistori a excepció de C’s, que va mostrar-hi les seves reticències amb l’abstenció en els punts més importants. Així doncs, l’ajuntament disposa ara de l’encàrrec per crear aquestes prestacions i ajudar directament les famílies que necessitin suport per a les despeses que vindran en aquests mesos d’estiu referents a la tornada a l’escola del setembre, i que hagin tingut una disminució d’ingressos a causa de la COVID-19.

En Rubèn Arenas, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal d’ERC, deia al finalitzar la seva intervenció: “Hem d’ajudar les famílies per garantir a tots els estudiants de Sant Adrià l’accès al material necessari per estudiar i aprendre; la bretxa digital no pot ser una nova excusa per penalitzar i crear diferències entre els futurs ciutadans de Sant Adrià.”

Altres votacions del Ple

Els republicans també van donar suport a d’altres votacions com ara la recuperació de la fiança dels antics concessionaris del poliesportiu Marina - Besòs i que significarà un ingrés important per al consistori.

En l’apartat de precs i preguntes, es van mostrar preocupats pel retard històric que porta l’aprovació del ROM, i van exposar la possibilitat de fer públiques les respostes als precs i preguntes del ple a la ciutadania per mantenir el retorn de tots els temes que generen inquietud.

ERC va acabar aquest apartat recordant els presos i preses polítics en un Ple més, recordant l’alegria del cap de setmana de veure’ls sortir en tercer grau però recordant que això no és la llibertat i que seguiran lluitant per aconseguir l’amnistia.
Text. ERC SAB


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala