Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 5/1/2011

Els Reis d'Orient arriben aquesta tarda a cavall
- La Cavalcada començarà a les 18.30 hores a la rambla de la Solidaritat i es preveu que finalitzi al carrer de Santa Madrona a les

L'alcalde Jordi Serra visitant l'espai on s'estan preparant les carrosses de la Cavalcada de Reis el passat dilluns. Foto: Ajuntament de BadalonaAquesta tarda, com cada any, els Reis d’Orient arribaran a Badalona. Enguany ho faran a cavall, a les 16.30 hores, a l’avinguda de Martí Pujol, cantonada amb el carrer Rector. Més tard, a les 18.30 hores, començarà la Cavalcada a la rambla de la Solidaritat.

Enguany els Reis arribaran a Badalona a cavall, a les 16.30 hores, acompanyats d’una comitiva reial formada pels patges i comparses, des de l’avinguda de Martí Pujol (alçada del carrer del Rector), fins al carrer de Francesc Layret.

Un cop allà seran rebuts per l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta. Es formarà una comitiva amb els Reis, patges, comparses i autoritats, i junts iniciaran el recorregut a peu fins a la plaça de la Vila. Al llarg del recorregut, Ses Majestats aniran recollint cartes dels nens i nenes que ho vulguin.

Un cop a la plaça de la Vila hi haurà una cantada de nadales de la coral de l’Escola Mercè Rodoreda, des del balcó de l’Ajuntament.

Posteriorment es farà la rebuda institucional, des del balcó de la Casa de la Vila, amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats, a càrrec de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el discurs d’un dels tres reis, amb un missatge dirigits a tots els nens i nenes de la ciutat.

Aquest discurs serà precedit d’un pilar a càrrec del Castellers de Badalona on l’enxaneta lliurarà a l’alcalde una carta amb tots els desitjos dels nens i nenes de la ciutat per a l’any 2011.

Posteriorment l’alcalde lliurarà als Reis Mags el pa, la sal i la clau, per tal de què aquests puguin entrar a totes les cases de Badalona.

Cavalcada, recorregut i horari

El motiu d’inspiració de la Cavalcada d’aquest any serà la cultura relacionada amb l’època i la procedència de Ses Majestats. La inspiració del disseny de les carrosses respon a la tradició, i a les reminiscències socioculturals i històriques de l’època (instruments musicals, escultures, objectes, simbolismes, etc) i estaran presents en el disseny de les carrosses i en el vestuari i l’attrezzo de les comparses.

Unes 600 persones participaran en el dispositiu organitzat per l’Ajuntament de Badalona per realitzar la Cavalcada d’enguany. Unes 300 persones participaran a nivell artístic, mentre que la resta formaran part del dispostiu tècnic amb integrants de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, Voluntaris Badalona i tècnics municipals.

Aquest és el recorregut que seguirà la Cavalcada de Reis i els nous horaris de pas aproximats.

Rambla de la Solidaritat 18.30 hores

Av. Pius XII

Av. Marquès de Sant Mori 18.45 hores

Salvador Seguí

Don Pelai 19.15 hores

Av. d’Alfons XIII 19.30 hores

Francesc Macià 19.45 hores

Creu 20.00 hores

Francesc Layret/plaça de la Vila 20.15 hores

Prim 20.30 hores

Santa Madrona 20.45 hores

 

La comitiva

La comitiva de la Cavalcada és la següent:

Patge anunciador. Anirà amb un vehicle decorat amb llum i amb joguines, i nens i nenes que llençaran caramels. El patge anirà avisant als nens i nenes de la ciutat de què els Reis han arribat a la ciutat.

Carrossa de l’Estel. Un gran estel tridimensional il·luminat, encapçalarà la carrossa.

Carrossa Rei Melcior. El rei representant de la saviesa, l’astròleg, el matemàtic, anirà acompanyat per un element circular que recorda l’univers que gira.

Carrossa Rei Gaspar. El rei representant del món animal i vegetal, vindrà acompanyat del seus ocells gegants i màgics.

Carrossa Rei Baltasar. El rei representant del món espiritual, anirà acompanyat per un gran tòtem i altres elements i per un grup de percussió.

Comparsa de joguines. Hi haurà un bloc amb elements relacionats amb el món de les joguines, entre els quals hi haurà un coet i un planeta gegant inflables.

Carbonera. Es tracta de sis carretons carregats de carbó, acompanyats de comparses amb bengales de foc.

 

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala