Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 22/7/2020

Talls parcials al servei de metro de la línia 4 durant el mes d'agost, per obres
- La L4 s’interromprà entre La Pau i Selva Mar del 27 de juliol al 30 d’agost per renovar trams de via i drenatges.

Foto: Pixabay

Aquest estiu Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà dues actuacions per millorar la infraestructura i per tant les prestacions del servei a les línies 1 i 4 de la xarxa del metro, en què invertirà 7,6 milions d’euros. Les obres s’han concentrat en el mínim de temps i s’han planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Concretament, les afectacions del servei seran:

•Línia 4, entre La Pau i Selva de Mar: la interrupció del servei serà del 27 de juliol al 30 d’agost (tots dos inclosos), per treballs de millora de la via i el drenatge.

•Línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 3 al 29 d’agost (tots dos inclosos), per obres de millora de la infraestructura de la via.

Interrupció parcial del servei a la L4 (del 27 de juliol al 30 d’agost)

Des del dilluns 27 de juliol fins al diumenge 30 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram La Pau - Selva de Mar de la línia 4 de metro, de 2,6 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei les estacions de La Pau, Besòs, Besòs Mar i El Maresme / Fòrum. Selva de Mar serà terminal provisional de la línia. La resta de la línia 4, entre Selva de Mar i Trinitat Nova, funcionarà amb normalitat.

TMB durà a terme durant aquests 35 dies obres de millora de la infraestructura. Els treballs comporten la renovació de la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.200 metres, el reforç del sistema drenatge en diversos trams (que sumen uns 1.500 metres) i l’aplicació de tractament antifiltracions en un tram de 700 metres de túnel. El pressupost d’aquesta actuació s’eleva a 3 milions d’euros.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre La Pau i Selva de Mar amb parada a prop de les estacions afectades (La Pau, Besòs, Besòs Mar, El Maresme / Fòrum i Selva de Mar), que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Hi ha altres combinacions possibles amb la xarxa de transport de superfície existent a la zona, com les línies regulars d’autobús de TMB V31 i 136, que fan un recorregut similar al de la L4 entre La Pau i Selva de Mar, per la rambla de Prim, el carrer de Llull i l’avinguda Diagonal, i la línia T4 del Trambesòs, que connecta El Maresme / Fòrum i Selva de Mar amb Ciutadella / Vila Olímpica.

Abans i durant els primers dies de les afectacions en aquesta línia, s’oferirà informació presencial als usuaris, a l’entorn de les estacions afectades i de les parades on s’ha habilitat el servei de bus substitutori. 

Actuació a l’estació de La Pau (L4)

Coincidint amb el tall de servei en aquest tram de la L4, TMB realitzarà una actuació de retirada de material amb contingut d’amiant a l’estació de La Pau de la línia 4. Els treballs, pressupostats en 139.000 euros, consistiran en l’extracció de les planxes de fibrociment del revestiment de les parets de les dues andanes i d’una canonada. Així, aprofitant el tall de servei a la L4 que comporta el tancament de l’estació de La Pau, es realitzarà la retirada controlada de 752 metres quadrats de planxes amb contingut d’amiant.

TMB desenvolupa des del 2018 un pla integral de desamiantatge que inclou mesures de detecció, anàlisi, retirada o neutralització dels elements afectats en vehicles i dependències, seguint un ordre de prioritats i posant sempre en primer terme la salut de les persones.

Dins del pla de desamiantatge, fins ara (sense comptar l’actuació en curs al taller de la Sagrera) s’han retirat de manera segura unes 149 tones de fibrociment i se n’han tractat 81 tones més, d’un total de 440 tones inventariades, en forma de planxes, tubs i altres elements constructius de la xarxa de metro. El pla de TMB és eliminar, tractar o confinar tot el fibrociment de la xarxa en tres anys.Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala