Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - - 9/7/2020

El Festival Les Nits al Port estrena format i convoca talent local per fer emergir les emocions a partir de l'art
- Les havaneres obren, com sempre, el programa dijous 16 amb la proposta Havaneres en femení de Neus Mar.

Foto: Comunicació BDN

Durant els darrers mesos segurament que s'ha pronunciat aquesta frase múltiples vegades: Les crisis esdevenen oportunitats. I d'aquesta màxima sorgeixen els espectacles del  VIII Festival d’Estiu Les Nits al Port que concentren en quatre dies molt de talent artístic local, que en un altre moment hauria estat complicat fer coincidir. És el cas, per exemple, de la proposta Costures de l'Ànima amb sessió doble -dissabte 18 i diumenge 19 de juliol a les 22h-. Amb dues parts que formen un tot. Les ganes de pujar a l’escenari i l'oportunitat de tenir a la ciutat a David Yudes per l'anul·lació de la programació del Royal Ballet de Londres permeten estrenar una producció de primer nivell, quant a músics -a l’alçada de Fèlix Serraclara- i de ballarins, com Yudes.

La primera part proposa música de cambra amb peces conegudes i intenses i ens prepararà per a la segona part.  Seams (Costures) del coreògraf Kiril Radev espectacle dissenyat expressament per aquestes nits i per a aquest moment històric. El  Korpo Dance Project proposa extractes de memòries que s’enllacen per mitjà de diferents ments, cosint una història compartida. La proposta, que ens remourà i farà sorgir les emocions que només pot fer emergir l'art, la lidera Yudes, solista del Royal Ballet de Londres com a ballarí convidat, que feia mes de 10 anys que no actuava a la ciutat.

En aquest context també s’ha dissenyat el programa de divendres, Nit de jazz i flamenc. Jazz amb l’espectacle Quartiana de Martí Serra (saxo), Guillem Aguilar (baix), Xavi Lozano (aeròfons) i Aleix Tobias (percussió), preparat per  al divendres 17 de juliol també a les 22h. Quatre músics de raça badalonins que combinen la seva formació acadèmica i el domini de l’escena com un tot al que aporten les característiques i experiències personals: la sensibilitat, el bon gust, la musicalitat, la creativitat, la versatilitat, les músiques del món… Per fusionar-se en un espectacle resultant produït des de l’expertesa i el control que acaben transmeten naturalitat i proximitat. Aquests quatre germans musicals fa vint-i-cinc anys que toquen junts. El repertori està format per composicions originals dels diferents membres del grup i algunes versions. És una finestra oberta a sonoritats que van des del jazz a les músiques d'arrel tradicional, de la península, del Mediterrani o de Brasil. Un recorregut que ens transportarà arreu en moments en que físicament encara no és possible. Viatjarem amb la música.

La segona part és Konjaleo al Aire, espectacle flamenc amb dos guitarristes i un bailaor catalans d’àmplia experiència i trajectòria amb el ball flamenc modern i actual. Diego Cortés, José M. Parra i Dani Cubero fusionen el flamenc amb d’altres músiques d’arrel que tenen la guitarra i el ball com a protagonistes per connectar amb les essències i combina mestratge, tècnica i sentiment. Aquest és el leit motive de tot el festival, fer emergir emocions, segurament molt contingudes en un moment complex.

En aquest ordre invers, dijous 16 l’havanera i el cant de taverna conquistaran l’escenari amb la proposta de Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes del gènere. Mar ens ofereix una manera d'interpretar, de connectar amb el públic, d'entendre i de sentir l'havanera que fuig dels estereotips tradicionals.

Dimecres 15 l’escenari s’omplirà de joves promeses de l’Escola de Música Moderna de Badalona que no han pogut celebrar el fi de curs i el Port els ofereix l’oportunitat a les 20h, per passar a les 21:30h a la Jam Hits The Town.

Novetats Covid19

Marina de Badalona vol reprendre la normalitat de l’agenda cultural amb la programació del Festival, però, evidentment, s’han d’introduir mesures dels protocols Covid19. La primera suposa reduir l’aforament a unes 300 persones per ampliar la distància entre cadires, mesura que no eximeix, però,  recomanar l’ús de mascareta. S’estableix reserva prèvia de l’entrada per acomplir amb la traçabilitat. Les places s’assignaran per ordre de demanda a través del correu electrònic events@marinabadalona.cat  

La segona novetat és que s'aplicarà la tarifa inversa, és a dir, que a l'entrada a l'espectacle es repartirà un sobre perquè cada participant faci la seva aportació, orientada a 10 euros, per permetre acomplir amb la voluntat solidària de cada ciutat. La recaptació es destinarà a projectes d’investigació i de suport a iniciatives sòcioeconòmiques vinculades a la Covid19.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala