Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 1/7/2020

ERC Sant Adrià transforma una moció en una declaració institucional amb motiu del dia de l’orgull LGTBIQ+
- En aquesta declaració es condemna l’agressió homòfoba que va tenir lloc durant la revetlla de Sant Joan a la ciutat i l’ajuntamentes compromet a penjar en un lloc visiblela bandera de l’arc de Sant Martí.

En el primer ple post-pandèmia en el qual l’alcalde de Sant Adrià permetia  presentar mocions als diferents grups municipals, ERC Sant Adrià va anunciar a la resta de formacions del consistori la voluntat de presentar una moció amb motiu del 28J, dia de l’orgull LGTBIQ+.

La moció establia com a acords principals: condemnar l’agressió homòfoba que va tenir lloc a la ciutat durant la revetlla de Sant Joan, penjar la bandera de l’arc de Sant Martí a un lloc visible de l’Ajuntament fent front a la sentència del Suprem i recuperar el compromís -que el ple ja va mostrar a una moció, també dels republicans- per demanar d’elaborar un pla local LGTBIQ+ i crear un servei continu a la ciutat per assessorar aquest col·lectiu.

Fruit de les negociacions prèvies al ple i la voluntat inequívoca de la formació republicana que fos unànime, van aconseguir teixir el consens i convertir el que havia de ser la primera moció, després de la crisi sanitària produïda per la COVID-19, en una declaració institucional. El govern municipal va agrair el gest cedint la paraula perquè el regidor Pol Carrión llegís la declaració en el ple telemàtic del mes de juny.

En Pol Carrión es va mostrar molt agraït i content com a ponent de la declaració. En paraules seves: “Encara segueix sent molt necessari que les administracions públiques facin èmfasi en la lluita contra la LGTBIfòbia per eradicar aquesta xacra a mitjà i llarg termini”.

Altres votacions del Ple

Els republicans també van donar suport a d’altres votacions en l’àmbit de la reconstrucció econòmica per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària, que ells mateixos havien proposat a la Taula de recuperació, com són: la bonificació del 25% de les taxes de terrasses, l’exempció de la taxa als paradistes del mercat d’encants durant aquest any i el permís perquè les terrasses dels locals de restauració puguin ocupar la zona blava fins a finals d’any.

En l’apartat de precs i preguntes, es van mostrar preocupats per problemes de convivència en diferents punts de la ciutat a causa de l’aparició de prostitució.

ERC va acabar aquest apartat recordant els presos i preses polítics citant els seus noms i explicant la notícia del mateix dia que una entitat internacional com és Trial Internacional Watch havia demanat l’anul·lació de la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics.

Text: ERC SAB

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala