Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 4/1/2011

Ple municipal del 30 de desembre
- Resum complet ; Editat: ja disponible, el vídeo sencer

Ahir va tenir lloc el darrer ple municipal adrianenc de l'any 2010. Es van tractar diversos temes i mocions, entre els quals destaca l'aprovació del pressupost del 2011 i el pla de sanejament a quatre anys per fer front al dèficit en una situació de crisi com l'actual.

Aprovada per unanimitat, la moció per adherir-se a la Coalició Internacional de Ciutats contra el Racisme prové de la petició feta per les entitats Grup Unesco Sant Adrià i Cat-Arif, i suposarà la unió a una xarxa de ciutats per tal de compartir experiències i posar en marxa un pla d’acció per combatre el racisme i la xenofòbia. Aquest pla d’acció contempla una actitud vigilant, un acompanyament i assessorament a les víctimes del racisme i l’empenta a la participació, sensibilització i educació a la ciutadania.

ICV-EUiA va presentar la moció per demanar al Govern espanyol que modifiqui la llei hipotecària vigent, i va estar defensada al ple per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH). Aquesta moció reclama la dació en pagament –amb la qual es liquida el deute a canvi de l’habitatge- i l’ampliació dels criteris d’inembargabilitat fins a dos vegades el sou mínim interprofessional, així com justícia gratuïta per defensar-se en el procés. Ada Colau, portaveu de la PAH, va manifestar que la llei actual “és anòmala i no està pensada per a una situació de crisi com la d’ara”, i que “és una qüestió de drets fonamentals i de justícia social, però també econòmica”. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat, així com la moció conjunta contra la supressió de les ajudes a les persones aturades.

Tots els grups municipals, a excepció del Partit Popular, van aprovar la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles. Segons Mireia Hernàndez (CiU), el model d’immersió lingüística “afavoreix la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”, “garanteix l’aprenentatge del català, imprescindible per a la integració dels nouvinguts” i “no implica cap greuge al castellà”. Salvador Aragall (PP) va assegurar que els efectes de segregació i limitació d’oportunitats que esdevindrien de la sentència són “exagerats” i que en cap cas aquesta sentència “alterarà la immersió lingüística”.

Quant a la proposta relativa a prorrogar el Pla de transformació del barri de la Mina per al període 2011-2015, es va establir un pressupost de 301.000 euros pel 2011 i per cada un dels cinc anys de pròrroga. El pla d’actuació contempla, entre d’altres punts, formació sociolaboral, equipaments, una escola bressol, una residència d’avis i la rehabilitació d’habitatges. Aquesta pròrroga es va aprovar per unanimitat.

Aviat estarà disponible el vídeo complet del ple municipal del 30 de desembre.

PRESSUPOST DEL 2011 I PLA DE SANEJAMENT

El pressupost de l’Ajuntament de Sant Adrià de cara a l’any 2011 es basa en dos factors que han condicionat en la seva elaboració. Per una banda, la creació en els darrers anys de nous serveis necessaris per a la ciutadania, com poden ser la biblioteca Font de la Mina, l’Escola de Música, el MHiC o el Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor. I per altra, la situació de crisi que ha afectat de forma molt negativa en les administracions locals. El repte per a l’any vinent és el de mantenir la gestió dels serveis creats –sense suprimir-ne cap- amb menys ingressos, i per això es proposa un Pla de Sanejament a quatre anys. Pedro Rivero, regidor d’Hisenda, ha afirmat que “és un pla seriós i responsable” i ha destacat la “importància de la cohesió d’aquest projecte econòmic”.

La reducció del pressupost respecte al de l’any passat suposa un 11,21% en total, i els criteris en els que s’ha basat la seva elaboració són els següents:

- Assegurar la continuació dels serveis existents

- Donar més partida pressupostària als ajuts socials

- Mantenir el pressupost pels projectes d’interès social

- Continuar amb plans d'inserció laboral

- Adaptar-se a una situació econòmica que encara durarà uns anys conservant les estructures en personal i serveis

- Acomplir el compromís amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona amb el Pla de Transformació de la Mina amb un milió i mig d’euros

- No augmentar els impostos al ciutadà

Mireia Hernàndez (CiU), va recolzar tant l’aprovació inicial d’aquest pressupost com el Pla de sanejament, tot i que va fer referència a possibles modificacions de certes partides en funció de les necessitats que puguin sorgir més endavant. Hernàndez va senyalar que el seu vot a favor es basa en “una actitud responsable i que es necessita donar suport tot vetllant perquè es racionalitzi al màxim la despesa”.

Per la seva banda, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA), va remarcar que aquest “és un pressupost real, necessari i possible” i que respon a les noves realitats de famílies que dia a dia acudeixen als Serveis Socials. Va senyalar el greuge històric del dèficit en el finançament de les administracions locals i va ressaltar dos aspectes d’aquest pressupost: l’acció social (d’un 6,7% del pressupost del 2010 es passa a un 7,8% al 2011) i l’educativa (d’un 4,78% passa a un 5,8%).

Salvador Aragall (PP), va pronunciar-se a favor del Pla de Sanejament per dos motius: “perquè és necessari i perquè legalment s’ha de fer en una situació de dèficit”. El portaveu del Partit Popular, però, va assenyalar que “el pressupost d’aquest any és més auster que el de l’any passat i que atenent a la previsible entrada de diners pot ser millor”, però que pels precedents que hi ha, tenen “el dubte raonable de que tornarem a tenir dèficit”. El vot a l’aprovació inicial del pressupost del 2011 va ser l’abstenció.

 

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala