Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 26/5/2020

ERC Sant Adrià proposa la creació de zones segures i sense vehicles a tots els barris amb l’objectiu de guanyar espai per a vianants i bicicletes
- Els republicans volen que l’ajuntament de Sant Adrià prepari un pla de talls de carrers i intervencions a la via pública per tal de garantir l’espai suficient per passejar i mantenir distància física, i per avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Foto: Comunicació ERC SAB

En un ple marcat per una manca de punts ordinaris, ERC Sant Adrià va aprofitar el punt de precs i preguntes per fer una proposta al govern municipal: un pla per crer zones segures i sense vehicles per tal de millorar les garanties de seguretat i salut pública durant la desescalada.

La formació republicana vol preparar Sant Adrià per a les properes fases del desconfinament amb accions a la via pública, i permetre així que vianants i bicicletes guanyin espai al vehicle privat, fet que garantiria alhora les mesures de protecció i de distanciament físic quan surtin al carrer.

En aquest sentit, els republicans reclamen que es posin en marxa aquestes accions de caràcter provisional a la ciutat, com ja estan fent ciutats com Santa Coloma, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Viladecans o Barcelona.

Els republicans demanen, concretament, que el govern municipal desenvolupi un pla d’ampliació de l’espai públic per a vianants i bicicletes i es restringeixi temporalment el trànsit de vehicles a determinats carrers de tots els barris de la ciutat, on els vianants tinguin preferència o exclusivitat. 

Aquests talls poden ser durant tota la jornada o en determinades franges o dies, com per exemple durant els caps de setmana. En aquest sentit, es tractaria de crear nous eixos cívics per al gaudi dels veïns i veïnes de cada barri. També demanen l’estudi de la limitació de la velocitat a 30 km/h a tot el municipi, excepte a les vies principals.

Amb aquestes accions també es podria guanyar espai per l’esport i l’oci, i habilitar nous carrils bici provisionals, per exemple a l’avinguda de Pi i Margall, seguint pel pont dels Passadors i l’avinguda del Tibidabo, per tal de connectar els dos costats del riu i crear aquest eix cívic.

En paraules del portaveu i cap de l’oposició, Rubèn Arenas: “Cal preparar Sant Adrià per a les properes fases, vivim a una ciutat amb una alta densitat de població i és el moment de repensar la ciutat, també des de l’espai públic.

Segons ERC Sant Adrià, calen mesures valentes i efectives per guanyar més espais per a nens i famílies per tal de garantir que les sortides al carrer siguin segures i amb més espai per als vianants i la mobilitat sostenible.

Altres preguntes a l’equip de govern

Al seu torn, el grup municipal republicà va aprofitar el punt de precs i preguntes del ple per preguntar també per altres qüestions importants i que preocupen la ciutadania:

La primera pregunta va ser al voltant de la dificultat per complir amb la peatonalització de l’avinguda de Catalunya i com l’equip de govern pensa garantir que es pugui executar en condicions.

Fent èmfasi en l’àmbit de la transparència, també van demanar una relació de tots els contractes majors i menors fets en l’època de la pandèmia.

En referència a la protecció del parc fluvial, es va preguntar quina era la resposta a una instància registrada pels republicans el passat 13 de maig on es demanava que es vetllés pel compliment de les normes del parc fluvial, com ara l’accés a la platja. En aquella instància els republicans també demanaven que s’evitessin o dificultessin els accessos de les persones als canyissars, per tal de garantir la recuperació natural de l’espai i el respecte al benestar de la fauna que hi habita.

Per altra banda, es va agrair al govern municipal que hagi acceptat les propostes republicanes pel que fa a la bonificació de la taxa de terrasses i a l’ús de la zona blava com a espai per a terrasses per ajudar els bars i restaurants a complir amb les mesures de seguretat sanitàries i alhora recuperar l’activitat després de mesos de tancament.

I, finalment, els republicans també van preguntar per un dels temes protagonistes del ple: un incident tècnic que va tenir lloc al tanatori. ERC Sant Adrià va alertar de la gravetat dels fets i va demanar mitjançant els seus regidors que es prenguin totes les mesures necessàries, fins i tot si fos necessari una sanció contundent.

Així mateix, en l’àmbit de la contaminació, van preguntar per les olors intenses i desagradables que es van sentir a Sant Adrià durant tot el dia.

Text: ERC SAB

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala