Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 7/5/2020

ERC Sant Adrià aprofita el primer Ple per fiscalitzar el govern municipal sobre la seva gestió de la crisi de la COVID-19
- Els republicans van presentar una bateria de preguntes, on van posar de relleu algunes incògnites en la gestió de la pandèmia per part de l’equip de govern.

Moment del Ple on intervé el regidor republicà, Antoni Vélez.Foto: ERC SAB

 

Aquest dilluns 5 de maig es va celebrar el primer ple telemàtic de la història de Sant Adrià i també el primer que es duia a terme des que va començar la crisi sanitària de la COVID-19. Feia ja dos mesos que no hi havia cap convocatòria, i per tant dos mesos sense cap control democràtic a l’equip de govern.

L’anormalitat democràtica però, no s’ha acabat, ja que aquest primer ple només contemplava a l’ordre del dia punts ordinaris, fet que els republicans van denunciar per limitar la capacitat de fiscalització i de fer propostes a l’equip de govern, cosa que habitualment es fa a través de les mocions.

Dels punts ordinaris també va destacar la discussió sobre el nomenament del jutge de pau de la ciutat, no per la persona que ocuparà el lloc, sinó pel procediment  poc transparent que s’ha seguit per a l’elecció.

Cinc blocs de preguntes per resoldre incògnites sobre la gestió de l’equip de govern

Al punt de precs i preguntes, ERC Sant Adrià va presentar una bateria de fins a vint preguntes dividides en diferents blocs, que van defensar els cinc regidors de la formació republicana.

Aquestes preguntes tractaven de temes molt diversos, però totes estaven relacionades amb la gestió de la pandèmia.

Territori, qüestions econòmiques, transparència, ciutadania en risc, funcionament de l’ajuntament, residències i actuacions de cossos i forces de seguretat van ser els temes tractats pels republicans

D’entre les preguntes que es van fer destaquen les que fan referència a les propostes que ERC ha anat fent arribar al govern municipal: qüestions econòmiques per ajudar la població en temps de crisi, peatonalització de l’avinguda de Catalunya, o la no convocatòria de comissions ni plens en els primers mesos de la crisi sanitària.

La transparència i el funcionament de l’Ajuntament va ocupar una part important de les intervencions perquè, en paraules del portaveu del Grup Municipal, Rubèn Arenas: “La ciutadania ens ha fet arribar molts preguntes sobre la gestió d’aquesta crisi, i les seves respostes no quadren amb les nostres informacions. Cal posar llum i taquígrafs.

També es va aprofundir en les preguntes de caire social com ara les relacionades amb la situació i la comunicació respecte de les residències, l’acompanyament a la gent gran i grups de risc, l’augment de la violència de gènere i les intervencions de la UME.

En l’aspecte econòmic, els republicans van mostrar preocupació per la capacitat de resposta dels actuals pressupostos de l’ajuntament, per l’efecte derivat de la baixada d’ingressos que patirà l’ajuntament, i també per continuar disposant d’un superàvit de prop de 17 milions d’euros que no es pot utilitzar per ajudar els més vulnerables a causa  d’una llei estatal que prioritza el retorn del deute al benestar de les persones.
Text: ERC SAB

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala