Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 27/12/2010

És l’hora: la solidaritat és una qüestió de justícia, no de caritat
- Raimon Mateu, president de És l’hora, ens parla sobre l’entitat

És l’hora va sortir d’un grup de parròquia, allà per l’any 1990. Les monges trinitàries tenien la necessitat concreta d’un projecte a Perú i van demanar si algú s’animava a ajudar. Poc a poc les coses es van anar fent més grans i les trinitàries no van poder assumir el projecte de forma individual, així que es va constituir de forma oficial el grup És l’hora per organitzar tota aquesta tasca cooperativa. L’entitat es finança a través de donacions voluntàries –els socis no paguen cap quota- i de la subvenció que dóna l’ajuntament a les entitats. Desprès, pels projectes de solidaritat es presenten a la convocatòria anual de cooperació internacional, i en els darrers anysRaimon Mateu (És l'hora), Gregorio Belmonte (regidoria de solidaritat) i María Alcázar (Ayne), el passat juny. - Foto: Montse Pallarès totes han estat aprovades pel consistori adrianenc.

“La part fonamental de És l’hora és donar difusió del que és solidaritat a Sant Adrià; estem interessats en que la gent vegi que la solidaritat en aquest món actual és necessària”, esmenta Raimon Mateu, president de l’entitat dels darrers anys. Aquest és l‘objectiu principal de l’entitat, el de promoure el valor de la solidaritat a tots els racons del municipi adrianenc. És l’hora manté una relació estable de col•laboració amb la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona en la seva vessant solidària. A Sant Adrià participen en activitats amb altres entitats com el Grup Unesco, Grup Unió, Barnabitas, Dones Iris, Amics del Besòs, Puntaires de Sant Adrià, i en dates nadalenques amb els Pessebristes de Sant Adrià.

A part d’aquest objectiu principal es fa un projecte de cooperació internacional amb Perú. L’elecció de Perú per als projectes ve de fa vint anys, quan va començar el treball amb el país i a dia d’avui el coneixen molt bé. Els projectes es preparen des del propi terreny, i És l’hora els presenta aquí per trobar-hi finançament, és a dir que el projecte i les necessitats es pensen des d’allà, i no des d’aquí com es fa erròniament i molt sovint. La contrapart de l’entitat al Perú Sopar Solidari 2010 del grup És l'hora. - Foto: Montse Pallarèsés AYNÉ, que és l’encarregada de treballar allà i garantir que els diners emprats s’utilitzin de forma correcta. “Som un grup petit i coneixem la realitat concreta d’aquell poblet concret de Perú on treballem”, afirma Raimon Mateu. Pueblo Nuevo i Puentepiedra són els dos pobles peruans on es treballa, i ja s’han instal•lat botiquins rurals, pous d’aigua per al sanejament i biblioteques per la pau itinerants. Actualment estan treballant en la construcció de les anomenades “escoles per la pau”, que suposen un reforç escolar i nutricional i un acompanyament als infants d’aquests barris. “És una qüestió de dignitat, salut i educació per intentar sortir de la pobresa”, afirma Raimon Mateu.

És l’hora és en definitiva una entitat molt vinculada al municipi i molt compromesa amb la seva tasca de cooperació internacional. Una feina que no és gens fàcil i que es realitza de forma voluntària, i que abraça també la implicació i conscienciació en temes diversos com són comerç just i banca ètica, Àfrica, Àsia, el G7 o les guerres. En un sistema individualista com és en el que vivim, calen propostes d’aquest tipus per fer creure que ajudar és possible i que és necessari aportar el teu gra de sorra per petit que sigui.

 

Notícies Relacionades


Comentaris

Raimon Mateu
Per començar moltes gracies per l'article, es molt difícil per un grup petit com el nostre, donar-se a conèixer i poder explicar el que fem i el que som. No mes una petita puntualització: quant al principi de l'entrevista parlava que els projectes de Germanes Trintaries sabien fet molt gran em referia a Perú, va ser alla que les Germanes van deixar tota la obra social que feien en mans d'una ONG que es va crear "AYNE PERÚ" , des de les hores aquesta es la nostra contrapart. És l'Hora nomes es un dels grups que des de aquí col·laborem amb AYNE, altres grups treballen des de les Balears, Andalusia i altres comunitats. Insistir nomes en dir que estem oberts a col·laborar amb totes les entitats de Sant Adrià que vulguin dedicar una petita part del seu tems a la solidaritat, (unes hores... un dia.. una temporada..). moltes gracies per tot.
Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala