Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 27/4/2020

ERC Sant Adrià demana tornar a celebrar plens i comissions per millorar la informació i transparència sobre la pandèmia a la ciutadania
- Ni al març ni a l’abrils’hanconvocatelsòrgans de control democràtic, com les Comissions i els Plens, per part de l’equip de govern.

Foto: AB

Des del 13 de març, data en la qual es va anunciar el decret de l’estatd’alarma i va començar el confinament, i fins a la diada de Sant Jordi, l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs no ha celebrat cap òrgan col·legiat: ni Plens, ni Comissions, ni Juntes de Portaveus. Això vol dir que tota la necessària comunicació entre el govern municipal i l’oposició ha estat a través del telèfon, amb missatges o trucades.

Tot i l’estatd’alarma, els municipis de més de vint mil habitants han de convocar els seus òrgans amb una periodicitat mínima d’un cop al mes. De fet, totes les ciutats de l’entorn han continuat convocant i celebrant reunions dels seus òrgans col·legiats, ja que s’havia permès realizar-ho de forma telemàtica.

 

Accions del govern municipal que generen dubtes entre la ciutadania

Algunes actuacions de l’equip de govern, al no ser explicades, poden portar a dubtes raonables per part de la ciutadania, com ara criteris en el repartiment de materials, la situació dels serveis bàsics, les diferents actuacions de la UME, o fins i tot detalls menors que de ser explicats de forma transparent no generarien cap dubte, però que sense els espais de comunicació habituals poden generar suspicàcies entre la ciutadania.

 

Els republicans han ajudat i donatsuport de forma activa a l’equip de govern

Durant aquestes setmanes, ERC Sant Adrià ha ajudat a millorar la gestió i comunicació entre l’ajuntament i la Generalitat, i ha donat suport en temes crítics per a la ciutat en els moments més durs de la pandemia.

Tota aquesta tasca s’ha realitzat mitjançant missatges o telèfon, i la resta de partits han rebut la informació per la bona entesa i predisposició, però de manera sesgada per la manca d’espais de comunicació reglats.

Els republicans pensen que per tal de fer la col·laboració més fluïda entre l’oposició i també més transparent de cara a la ciutadania s’haurien d’haver convocat aquests òrgans i complir amb la legalitat.

Un exemple d’aquesta necessitat ha estat la primera comissió telemàtica convocada després de 44 dies, que va durar prop de 4 hores, i amb una acumulació de temes que no va permetre l’aprofundiment de molts d’ells. Al seu torn, s’han anat produint preguntes constants per part de la ciutadania als grups de l’oposició sobre accions de l’equip de govern en les quals no estavend’acord.

Els republicans han agraït la titànica tasca que ha realitzat l’equip de govern en les primeres setmanes de pandèmia, i el conjunt dels partits de l’oposició li van reconèixer la seva ajuda, així com la predisposició a explicar i detallar qualsevol esdeveniment, però la fiscalització en democràcia no es por produir a partir de bones voluntats i confiances, sinó a través dels òrgans i mitjans legals de fiscalització.

Un informe que justifi qui haver negat la possibilitat de realitzar la tasca d’oposició

Malgrat la comprensió cap a una situació de gestió molt dura, el grup municipal d’ERC ha decidit presentar per registre la sol·licitud d’un informe motivat al secretari municipal que justifiqui quins han estat els motius pels quals s’ha anul·lat la possibilitat de fer control i suport al govern i s’ha negat la principal tasca democràtica de l’oposició, que no és una altra que la de fiscalitzar les mesures adoptades pel govern, tot plegat en unes circumstàncies excepcionals.

En funció de la resposta del secretari, els republicans decidiran quines iniciatives emprenen per tal de garantir la salut democràtica i la transparència del consistori, ja que consideren que ara, més que mai, cal salvaguardar les institucions que són de tots i totes, així com garantir els principis i pilars de la nostrademocràcia.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala