Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 7/4/2020

Les Policies Locals de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet podran actuar als tres municipis de manera coordinada
- Els tres Ajuntaments signen un conveni de col·laboració davant la situació de pandèmia per la COVID-19.

Foto: Comunicació SAB

La difícil lluita contra el coronavirus, sense precedents en la nostra història recent, ha impulsat a les alcaldies de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet a adoptar totes les mesures al seu abast per combatre aquesta pandèmia. La desinfecció dels espais públics, l’activació de les xarxes de voluntariat, el suport directe a les residències de gent gran i als hospitals de la comarca i l’adquisició de material sanitari, passant per la coordinació dels diferents Plans d’Emergència Municipals fins a la reclamació de la participació de la UME (Unitat Militar d’Emergència) han estat exemples de la intensa activitat municipal en aquestes darreres setmanes de declaració de l’estat d’alarma pel Govern de l’Estat.

En aquests temps difícils, la innovació i la col·laboració intermunicipal esdevenen, també, eines principals al servei de la política municipal. En aquest sentit,  la Llei de Policies Locals de Catalunya estableix, en el seu punt 5.2, que aquest cos només podrà actuar fora del seu àmbit territorial en situacions d’emergència  i amb l’autorització prèvia de les autoritats competents. Amb la declaració de l’estat d’alarma i l’activació de la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT per part de la Generalitat de Catalunya es dona el supòsit previst per la Llei perquè les policies locals puguin actuar fora del seu terme municipal.

Els alcaldes de Sant Adrià, Joan Callau i de Badalona, Álex Pastor i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, han signat un conveni de col·laboració autoritzant als seus respectius cossos de policia local a sortir temporalment del seu terme municipal per exercir les seves funcions de seguretat ciutadana. Aquest conveni vol cobrir les necessitats de les tres poblacions per si alguna de les plantilles pateix una reducció important en el nombre dels seus efectius degut a la infecció pel virus o perquè els i les agents estiguin en període de quarantena.

Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs, ha fet possible aquesta iniciativa junt amb els altres dos alcaldes. Amb ella estem segurs que "s'optimitzaran els desplegaments i accions en aquelles zones de les nostres ciutats que més ho necessitin. La col·laboració entre municipis veïns en una situació tan excepcional com la que vivim ha de ser primordial, cosa que revertirà en la seguretat i major benestar de la ciutadania ".

Callau ha agraït la tasca de la Policia Local, especialment, en el control de l'acompliment del confinament. Aquest diumenge els efectius policials de la ciutat van sumar 284 multes a persones i 3 a establiments per no respectar l'aïllament, des de l'inici de la prohibició. “La població pren cada vegada més consciència, mostra d’això és que, dia a dia, es posen menys multes”, afirma Callau.

Per tal de fer un seguiment de la situació es crearà una comissió amb representants dels tres municipis. El conveni tindrà vigència fins que les autoritats competents rebaixin el nivell d’alarma.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala