Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 6/4/2020

Formació i Treball gestiona un servei d’atenció bàsica a col·lectius vulnerables al Poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona
- S’ofereix servei de dutxes, alimentació, bugaderia i roba neta per poder-se canviar.

Foto: Formació i Treball

 La Fundació Formació i Treball gestiona des de dijous 2 d’abril un nou servei d’atenció bàsica per a persones en situació de vulnerabilitat al Poliesportiu de l’Estació del Nord (Carrer de Nàpols, 42, 08018 Barcelona). L’equipament, habilitat en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, té capacitat per atendre diàriament a un centenar de persones. S’ofereix servei de dutxes, dos àpats calents per emportar, servei de bugaderia i roba neta. L’objectiu és poder cobrir les necessitats bàsiques durant aquest període d’emergència social i prevenir les situacions de marginació i aïllament de persones que requereixen una assistència urgent.  
 
Les persones destinatàries d’aquests serveis es troben majoritàriament en situació de sensellarisme, amb escassos recursos econòmics o molt precaris. D’altres es troben sense regularitzar, no tenen mitjans per cobrir necessitats bàsiques, persones amb addiccions, sense xarxa social i en processos de desarrelament. Les persones usuàries vindran derivats dels Serveis Socials de Barcelona, d’altres menjadors socials i serveis similars i no hauran de presentar cap carnet ni identificació, donada la situació d’emergència. Aquesta actuació ve recolzada pel Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona iniciat a principis del 2016. 
 
Un equip de Formació i Treball vetlla pel correcte funcionament del servei, coordina el personal i garanteix el bon ús de les instal·lacions. Els tècnics socials expliquen les normatives i gestionen l’acollida i els serveis. Els controladors d’accessos regulen l’entrada i sortida de totes les persones al recinte així com el flux d’accés a les dutxes i vestidors. Les persones operàries de neteja mantenen els espais en bones condicions d’higiene. Tothom disposa de mascaretes i guants proveïts per l’Ajuntament de Barcelona. 
 
Com funciona? A les persones que arriben al recinte se’ls fa una primera acollida on es posen en marxa totes les mesures de seguretat sanitàries, s’explica l’obligació de mantenir els dos metres de separació que estan senyalitzats amb cintes, també es pren la temperatura i es detecten persones amb símptomes a les quals es farà seguiment.  
 
El servei d’higiene personal es fa través d’un circuit que garanteix la seguretat i les condicions adequades de les dutxes i els vestuaris. El servei inclou provisió de roba neta, recollida i rentat en bugaderia industrial. La roba, un cop rentada, es tornarà a repartir en serveis posteriors, havent extret peces en mal estat. L’atenció individualitzada preveu recollir la informació de les talles de cada persona usuària a fi de poder millorar l’atenció. Així mateix, la Fundació garanteix l’estoc de roba amb el material tèxtil provinent de les seves plantes de recuperació.  
 
El menjar es lliura un cop al dia i inclou els dos àpats principals: un plat calent per dinar i un altre de fred per sopar, tots dos per emportar-se. Cada persona podrà utilitzar aquest servei de dilluns a dissabte (darrer dia que inclou també l’àpat de diumenge). La previsió és poder ampliar el servei en funció del volum de persones que ho necessitin. El servei s’allargarà durant el període que duri l’estat d’alarma i es deixarà d’oferir progressivament.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala