Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - - 21/12/2010

Continua la lluita pels drets del funcionariat de Torribera
- El traspàs dels serveis a la Generalitat redueix els drets dels treballadors i treballadores

Ara fa un any que els serveis dels Centres Assistencials Emili Mira i López (CAEMIL) es van traspassar de la Diputació de Barcelona a la Generalitat de Catalunya, adscrivint-se així al Consorci Parc de Salut Mar (PSMAR). Tot i que el traspàs implicava a 500 treballadors –funcionaris i laborals-, els sindicats no van ser cridats a participar en la negociació. Arran d’aquest fet, les condicions laborals del funcionariat que treballa a Torribera havien de ser negociades durant aquest any 2010, període que es va acordar “de negociació” per Els treballadors i treballadores de Torribera ja s'han manifestat diverses vegades pel manteniment de les seves condicions laborals. - Foto: Lidia Faureestablir les condicions dins del nou ens.

El proper 31 de desembre han d’estar establides aquestes noves condicions laborals, i no sembla que la mesa de negociació creada per aquest cas estigui donant respostes als treballadors i treballadores. La direcció del PSMAR ha presentat una proposta que, lluny d’afavorir als funcionaris, els hi rebaixa els drets laborals. I no es tracta d’un funcionariat de taula i cadira, el que s’està reivindicant és una feina amb malalts psíquics que requereix d’un tracte i una professionalitat adequada.

La situació econòmica actual i les mesures preses des del govern central també se’ls hi va aplicar amb la reducció d’un 5% del salari des de maig, la reducció del 30% dels extres i la congelació del salari de cara a l’any vinent com a mínim. Però aquest traspàs va més enllà, ja que contempla l’anul•lació de millores adquirides en l’anterior conveni, així com els drets inherents a la tasca realitzada, afectant així a les excedències, la promoció interna, la carrera professional, la reclassificació del personal, els plans de pensió o els premis per anys de servei, entre d’altres aspectes. “Si jo per exemple m’agafo una excedència per temes de salut, quan torno no em garanteixen la meva plaça de funcionària, tot haver-hi aprovat dues oposicions; o sigui que perdo tots els meus drets”, comenta Yolanda Fraile, una de les treballadores afectades. Una mostra clara de que el que es vol des de la patronal és eliminar les places de funcionariat per ocupar-les amb personal laboral.Els treballadors i treballadores de Torribera ja s'han manifestat diverses vegades pel manteniment de les seves condicions laborals. - Foto: Lidia Faure

I no només estan reclamant els seus drets, sinó també pels dels seus pacients. Perquè des del traspàs del centre que el menjar que es serveix a Torribera ha baixat de forma substancial, així com el dels materials emprats per a la sanitat i higiene dels pacients.

Des de la direcció del PSMAR afirmen que “les posicions estan molt properes” i que “les negociacions per ambdues parts és molt positiva”, però membres de la junta del CSIF asseguren que actualment “ni hi ha apropaments, ni pràcticament negociacions”. Com que la via de la negociació no sembla anar enlloc, s’han realitzat diverses manifestacions al mateix centre Torribera de Santa Coloma de Gramenet i a l’Hospital del Mar, on una gran quantitat de treballadors i treballadores van pujar fins a la desena planta de l’hospital –on se situa recursos humans- per protestar i reclamar pel manteniment dels seus drets. La propera concentració serà davant de l’edifici de la Diputació de Barcelona, a la Rambla Catalunya, el dia 23 a les 11 hores, tot coincidint amb un Ple de la Diputació.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala