Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 12/3/2020

S'inaugura l'exposició "Encontre sencill i proper" de Josep Amorós a l'Agrupació Fotogràfica Sant Adrià
- Aquesta tarda, a partir de les 20 hores.

Foto: Josep Amorós

L’Exposició fotogràfica “Encontre senzill i proper”, de Josep Amorós Galve s’inaugura aquest dijous 12 de març a la sala d’exposicions “Joan Vila i Plana” de l’Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs (C/ Doctor Barraquer, n°6, baixos). A partir de les 20 hores es pot visitar la mostra, que serà gratuïta i estarà oberta al públic de dilluns a dijous (de 19 a 21 hores) fins el 2 d’abril.

El mateix fotògraf ens explica:

“Les fotografies de l’exposició “Encontre senzill i proper” estan fetes sense un relat previ, són fotografies absentes de gramàtica i sintaxi. La sensació que he tingut amb aquestes descobertes ha estat la de trobar-me en espais habitats pel silenci.

Encontres de tres instants amb la il·lusió i goig d’haver viscut uns mesos amb intensitat. De gaudir vivint i sentint petites alegries.

Del “tèxtil urbà” va ser una troballa de primera hora, al passar pel lateral d’una bastida amb el sol tendre de costat i l’aire que engreixava la tela. Veure amb sorpresa els volums, formes i textures que es mudaven en cada cop de vent. A partir aquell moment, recorre la ciutat per fer noves troballes, recordar els llocs i calcular l’hora del dia per tornar-hi amb la millor llum.

Trobar i esperar els plecs espontanis dels “tovallons de cotó”, al deixar-los anar damunt de taules, mostrant petits volums, textures i contrastos. Primer amb llum artificial, més tard, la sort de trobar menjadors de finestrals amples per on el sol també seia a taula (fotografies fetes amb el mòbil).

La llarga taca de pintura en un carrer del barri de uns seixanta metres, amb set línies ordenades, com un casual pentagrama d’una peça musical, amb una varietat de taques, notes, que en va fer pensar amb el compositor pioner de la música aleatòria John Cage. Seguir buscants més taques per “l’asfalt” fins arribar a l’encontre dels passos de vianants.

Com va dir l’escriptor txec Milan Kundera “No és la necessitat, si no la casualitat que està plena d’encants”.

Recordar el llibre de Pere Antonio Pons, “Conversaciones con Jean Marie del Morral”, quan li pregunten “¿Cuál es la función de un fotógrafo? I ell respon: Dar a ver, “ver es saber”, dice mi amigo Antonio Pérez. O, como decía el poeta Blai Bonet, “saber mirar salva”.

Foto: Josep Amorós Foto: Josep Amorós


Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala