Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 5/3/2020

Les Jornades Solidàries de Sant Adrià reflexionen sobre els conflictes enquistats i oblidats
- Es duran a terme del 16 al 31 de març amb exposicions, fires i debats.

“Conflictes i pobles oblidats” és el títol de les XXIII Jornades Solidàries de Sant Adrià de Besòs que es duran a terme durant aquest mes de març a la ciutat. El programa d’enguany se centra en mostrar les situacions que viuen les persones i els pobles immersos en conflictes enquistats des de fa anys i dels que no se’n parla. Palestina, Sàhara, Kurdista... però també els indígenes del Brasil, Colòmbia, Bolívia o Veneçuela, persones, col·lectius i pobles que en un moment donar són notícia i després deixen d’interessar i desapareixen dels mitjans de comunicació.

Des del passat 2 de març, i fins el dia 14, es pot visitar a la sala d’exposicions de la Biblioteca Sant Adrià l’exposició “Sahel: dona, terra, aigua”, de l’Associació Catalana per la Pau, sobre la realitat de Mal i Maurutània.

També a la sala d’exposicions de la Biblioteca Sant Adrià, del 16 al 31 de març, es podrà visitar l’exposició “Revivint al-Ma’in a Nir-Oz”, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que explica la història del poble d’Al-Ma’in des de la perspectiva dels seus habitants, els quals a dia d’avui continuen sent persones refugiades.

El Mercat Municipal acull de l’11 al 22 de març una altra exposició, “Mujeres en lucha” d’Amnistia Internacional.

El Centre d’Informació i Orientació de la Dona (CIOD) també participa a les jornades. El dimarts, 10 de març, a les 17.30 hores, acull una degustació i la presentació de productes de comerç just. Cal inscriure’s previament. I el dimarts, 24 de març, a les 17.15 hores, es durà a terme una xerrada sobre les dones al Kurdistan i l’aldea de Rojava.

El Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC) també participa a les jornades amb l’hora del té i la presentació de “De las entrañas”, amb l‘actriu Cris Robledillo. El dijous, 12 de març, a partir de les 18.30 hores.

La Fira d’entitats de solidaritat i cooperació s’instal·larà, aquest cop, a la plaça del Mercat. A les 11.30 hores hi haurà una taula rodona sobre conflictes i pobles oblidats, i a les 12.30 hores, es durà a terme un espectacle familiar amb Rah-mon Roma “Ballaruca arreu del món”, un espectacle amb danses i cançons d’arreu del món.

I, per últim, el diumenge 29 de març, a partir de les 18 hores, el Casal de Cultura acollirà una sessió especial del cicle Teatrea amb l’espectacle “Fadwa”, de Mar Casas i Clara Garcés. Aquesta obra, produïda per l’Associació Catalana per la Pau, és una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan.    

Els actes estan organitzats per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació del consistori adrianenc amb la col·laboració de l’Associació Catalana per la Pau, Amnistia Internacional, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, CIOD, Servei de Cultura, Programa d’immigració, i entitats membres del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Sant Adrià de Besòs.

Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala