Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 25/2/2020

Esquerra Republicana qüestiona la urgència de l’aprovació del Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies i reclama lideratge polític als governs de Sant Adrià i de Badalona
- Els republicans encara no han rebut la documentació final del projecte. La presentació es farà el 26 de febrer al Consorci del Besòs i es convocaran d’urgència els plens de Sant Adrià i de Badalona el 2 de març.

Foto: Comunicació SAB
Esquerra Republicana de Sant Adrià i de Badalona no comparteixen la forma en què es pretén dur a terme l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies per una qüestió de formes, ja que el projecte s’ha comunicat de forma precipitada i es votarà d’urgència als plens extraordinaris dels respectius municipis, per la qual cosa el temps per avaluar la nova proposta és del tot insuficient.
Presentació política d’un projecte sense documentació tècnica Tots els grups municipals de Badalona i Sant Adrià rebran la informació del projecte en una presentació a càrrec del Consorci del Besòs el dimecres 26 a la tarda.
Els republicans consideren que no té cap sentit que un projecte tan important per a les dues ciutats i el conjunt de l’àrea metropolitana hagi de ser tramitat per la via d’urgència, sense aportar la documentació en temps i forma, sense poder-la revisar de forma rigorosa, i sense temps suficient per poder analitzar centenars de pàgines de documents tècnics. 
Una urgència que genera dubtes
L’argument que s’ha traslladat als republicans és que cal accelerar el projecte a causa de l’entrada en vigor del decret d’habitatge, que afectaria tot l’equilibri econòmic del projecte, però aquest decret justament especifica que no és d’aplicació en aquells projectes que puguin veure perillar el seu equilibri econòmic per aquest motiu.
Els republicans entenen que hi ha altres motius que desconeixen que han causat la urgència en l’aprovació d’un pla director que portava congelat de feia mesos, fins i tot quan queda constatat que ni el propi document no està acabat, ja que d’altra manera s’hauria entregat als grups
municipals.
Proposta per part dels republicans
Els republicans han proposat al departament de Territori que el Pla Director Urbanístic no passi en aquest moment per Comissions i Ple dels dos municipis i proposen posposar un parell de mesos els plens per disposar de temps per analitzar tota la documentació al si dels grups municipals i informar-ne i debatre-la amb les entitats i la ciutadania implicades en el redactat del projecte.
Antoni Vélez, regidor d’ERC a Sant Adrià i representant al Consorci del Besòs, també ha afegit que: “ Estem francament preocupats; es tracta d’un projecte que ha de tenir un impacte positiu per a la ciutat, però presentat amb urgència, sense documentació, i sense explicacions clares només genera recels i dubtes entre la ciutadania, quan hauria de generar il·lusió per la transformació que suposa. ”
Manca de lideratge
Esquerra també fa especial atenció a la manca de lideratge dels equips de govern municipals. Durant l’etapa en què ERC va exercir les funcions de govern a Badalona en l’àmbit d’urbanisme, el projecte va ser explicat, transformat i millorat substancialment, però una vegada els republicans van passar a l’oposició, el PDU ha esdevingut opac.
Per la seva part, Rubèn Arenas, regidor-portaveu d’ERC a Sant Adrià ha traslladat que “ no és la primera vegada que ens trobem amb un equip de govern que no compleix amb allò acordat perquè no té el lideratge suficient com per plantar-se davant d’altres administracions”.
El portaveu d’ERC Avancem-MES a Badalona, Alex Montornès, ha afirmat que “ ens preocupa la pèrdua d’oportunitats a Sant Adrià i a Badalona per dos governs socialistes que es limiten a la gestió del dia a dia sense cap full de ruta per al territori a mig i llarg termini ”.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala