Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Sant Adri de Bess - 16/2/2020

Comena el projecte Anacronismes a la Biblioteca Sant Adri
- Lartista muralista Reb treballa a les parets de ledifici des del passat 10 de febrer.

Foto: MS
Del gr. anachronismós. Error consistent en confondre èpoques o situar alguna cosa fora de la seva època.
Una brisa d’estiu, una antiga cançó de bressol, històries dels nostres majors, sons de les fàbriques, els treballadors i la gent als carrers, el tramvia, els carruatges tirats per animals, un Biscuter, i nens jugant, històries de vida, espais i edificis emblemàtics, memòries del passat, un carrer i un projecte amb somnis de futur.
Reb, artista muralista, il·lustra l’ambient per reviure la seva història en una síntesi única de passat, present i futur sobre les parets de la Biblioteca de Sant Adrià de Besòs.
Carrers que ara es comuniquen entre si i amb altres llocs. Un “Passador” amb una nena a sobre mentre ella juga amb una papallona, la seva mare que mira cap a la ciutat i cap al futur, simbolitzat per un obrer que el construeix. Tots al davant del Polydor, l’antiga fàbrica de vinils que ara propaga coneixement i cultura. Llibres que de manera surreal volen com ocells per recordar-nos que l’educació és l’element sempre present sense el qual no podríem ser el que som avui dia.
El projecte Anacronismes Sant Adrià de Besòs, és un projecte de creació mural a la façana de la Biblioteca Sant Adrià. Un procés participatiu iniciat al mes de març de 2019, en el qual s’han anat recollint idees, suggeriments, fotografies antigues i documentació aportada per L’Agrupació Fotogràfica, Arxiu Històric, la Biblioteca i l’Ajuntament de Sant Adrià. La intervenció artística es realitzarà en dues fases, una que ha començat el 10 de febrer  i que ocuparà una part de la façana de l’Av Pi i Margall, en la qual culminarà amb un taller amb joves de Centre Juvenil el Polidor. I la segona fase en el 2020, en què s’acabarà la intervenció a la façana de l’avinguda Pi i Margall i al carrer Ricart.
Anacronismes és un projecte realitzat per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Associació El Generador Art i Creació Cultural i l’artista internacional Reb, amb la col·laboració de Pintures Corbacho, que ajuda amb materials.
Reb, és artista muralista que viu entre Barcelona i Grècia. La seva visió estètica i tècnica és una barreja d’estils, amb influències dels mestres de la pintura clàssica, la il·lustració i el còmic. De mentalitat grafiter, té la imaginació d’un dissenyador gràfic i la percepció d’un tatuador. Ha deixat les seves obres en edificis de ciutats com Tessalònica, Atenes, Londres, Berlín, París, Zagreb, Dresden, wiesbaden, Stockholm, Munic i Barcelona.

 

Foto: MS

| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala