Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 29/1/2020

El paper dels centres de rescat per a la supervivència dels primats
- El Museu de Ciències Naturals de Barcelona inicia properament el cicle de debats “Primats, Ciència i Societat” amb motiu de l’exposició temporal “Micos. Una història de primats”.

La supervivència dels primats en un entorn amenaçador que els posa en perill d’extinció i el paper dels centres de rescat és el tema del primer debat que tindrà lloc el proper dimecres 5 de febrer a les 18 h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum. Montserrat Ubach (directora del Centre Darwin), Olga Feliu (directora de la Fundació MONA), Marta Bustelo (directora tècnica de Rainfer) i Laia Dotras (directora adjunta de l’Institut Jane Goodall) són les ponents convidades  d’aquest debat que modera Jordi Serrallonga.

La supervivència dels nostres cosins d'evolució, els primats, és en perill: cacera descontrolada, desaparició dels seus hàbitats naturals... És per això que, des de fa dècades, diferents projectes de conservació s'han dut a terme sobre el terreny per tal d'intentar aturar o mitigar aquest gran problema. Alguns santuaris a l'Àfrica, Àsia i Amèrica miren de recollir individus orfes, ferits i desarrelats; els hi donen cura i fan tot el possible per tal de re-introduir-los i així protegir a les espècies en estat crític d'extinció.

Però molt a prop, a casa nostra, l'alarma també existeix; el tràfic d'animals exòtics com a mascotes (que mou milions d'euros i dòlars arreu del planeta), la seva denigrant utilització en espectacles i exhibicions... ha fet que mots primats hagin tingut una vida traumàtica. Els centres d'acollida –sostinguts per voluntaris, associacions, fundacions i altres institucions– avui fan possible que molts primats puguin dur una millor existència. La tasca és difícil, dura, complicada però, dissortadament, encara necessària.

El cicle de debats serà dimecres de 18 a 20 h, l'entrada és gratuïta i cal reservar plaça online:

https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=ZOO&property=ZOO&codiActiv=940

Els propers debats són:

Gènere: biologia o cultura?

Dimecres 4 de març de 2020.

Rols i (des)igualtats en les societats de primats. A càrrec de Montserrat Colell, etòloga i primatòloga de la Universitat de Barcelona.

Orígens i evolució del primat cultural

Dimecres 1 d’abril de 2020.

Passat i present de l’Homosapiens… una espècie escollida? A càrrec de Josep Call (catedràtic de la Universitat de St. Andrews i director del BudongoResearch Unit, Edinburgh Zoo), Cristina Sáez (periodista de La Vanguardia, especialitzada en ciència) i Miquel Llorente (director científic de l’Institut de Recerca i Estudis en Primatologia, professor de la UdG i coordinador del Màster de Primatologia de la Universitat de Girona).

Foto: Comunicació Museu de Ciències Naturals BCN

| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala