Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 28/1/2020

ERC Sant Adrià aprova una moció per fer una auditoria externa del servei de neteja
- El ple municipal ha aprovat parcialment una moció dels republicans que rebutjava la resolució de la JEC respecte a la immunitat de Junqueras.

El ple municipal de Sant Adrià ha aprovat per una àmplia majoria la moció d’Esquerra Republicana que reclama una auditoria del servei de neteja. L’actual contracta finalitza aquest any i hi ha l’opció de prorrogar-la dos anys més.
ERC ha aprovat aquest dilluns una moció que reclama una auditoria externa del servei de neteja. Pels republicans és el primer pas necessari abans de decidir si es prorroga l’actual contracte o s’obre un nou concurs. La moció ha estat aprovada per la majoria de grups, malgrat C’s ha votat en contra del punt que demanava una auditoría externa. Per la seva banda el PSC s’hi ha abstingut i Moviment d’Esquerres ha votat en contra.
La moció aprovada reclama efectuar una “auditoria externa” sobre la contracta de neteja actual, avaluant la prestació del servei i la seva eficàcia. Per a Rubèn Arenas, portaveu del Grup republicà, “aquesta auditoria ens permetrà plantejar les millores necessàries d’aquest servei i pot servir de base per plantejar la propera licitació”.
El text aprovat també reclama crear una comissió permanent de compliment del servei de neteja fins que finalitzi la contracta actual, així com la realització periòdica de controls de qualitat del servei.
La moció també contempla analitzar el compliment de criteris de sostenibilitat mediambientals i estudiar millores per fer el sistema  de neteja sigui més sostenible.
 
10% del pressupost
Esquerra Republicana ha denunciat les recurrents queixes sobre l’estat de la neteja de la ciutat. Al mateix temps des del partit republicà denuncien l’existència de denúncies d’assetjament i altres condicions laborals irregulars que cal que l’empresa aclareixi.
Per Esquerra, aquesta situació fa necessari prendre mesures de control exhaustives i independents que avaluïn la correcta prestació del servei. Els republicans han destacat que el cost de la concessió anual és de 3 milions d’euros, aproximadament un 10% del pressupost municipal.

Rebuig a la sentència de la JEC
ERC també ha presentat aquest dilluns una moció per rebutjar les recents sentències de la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem (TS). La moció s’ha aprovat parcialment a causa del vot per punts del PSC. Esquerra Republicana, Sant Adrià en Comú, i Moviment d’Esquerres han votat favorablement, mentre que Cs i Movem Sant Adrià hi han votat en contra.
Els punts aprovats amb el suport del PSC han estat els que donaven suport a la recent proposta de resolució del Parlament del 4 de gener, i que instava l’Estat espanyol a “trobar una solució política al conflicte polític”.
D’altra banda el ple ha rebutjat, amb el vot contrari del PSC, els punts que demanaven mostrar el desacord amb la resolució de la JEC i el TS, reclamar la excarceració dels presos i retorn dels exiliats, la defensa del dret d‘autodeterminació i la petició que es respectin els drets polítics com a eurodiputat d’Oriol Junqueras.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala