Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 20/1/2020

Xerrada organitzada pel Casal Les Besossades i el projecte “Objectiu Venus”

El Casal Popular Les Besossades va organitzar divendres passat una xerrada amb la plataforma Objectiu Venus al Centre Cultural Polydor, amb l'objectiu de recolzar la campanya de crowfunding endegada per aquesta iniciativa veïnal i per a fer més pal·lesa la problemàtica de tot tipus que des de fa anys venen patint les veïnes i veïns del edifici del barri de La Mina com a conseqüència d'unes Administracions que han dilatat la situació deixant degradar l'edifici i les seves condicions de vida.
 
Una Sala Besòs plena de gom a gom va assistir a un acte interessant en la que va ser la primera exposició pública del projecte, un projecte que neix de la comunió entre els moviments veïnals i les diferents socials iniciatives socials i solidàries del barri, com principalment, desdelamina.net.
 
L'objectiu del projecte és aconseguir d'una vegada per totes, l'enderroc de l'edifici Venus i el reallotjament de veïnes i veïns i durant l'acte és va mostrar un reportatge publicat per La Directa on es mostraren les lamentables condicions d'habitabilitat actual, les deficiències socials i els 18 anys de lluita veïnal contra el Consorci de La Mina on es troben representades la Generalitat, la Diputació i els Ajuntaments de Sant Adrià i Barcelona.
 
David Picó, responsable del projecte afirmà que des de l'inici de la campanya hi ha una activació política tan municipal com a nivell de Consorci (malgrat els canvis derivats de les eleccions municipals) i que ara mateix només cal el finançamet, destacant els 6 milions d'euros que la Generalitat té previstos. També destacà que els contactes amb d'altres grups municipals ha sigut molt poc intens i en contraposició agraeix el major posicionament de l'excaldessa de Badalona, Dolors Sabater.
 
Aquesta xerrada ha sigut el primer acte del Casal Popular d'aquest 2020, un any on el Casal té previstos molt més actes oberts a la ciutadania i de caire cultural i social. El proper será una xerrada sobre la situació al Kurdistan, encara pendent de data.
 
En cas de que el projecte assoleixi la quantitat mínima, la quantitat que sobrepassi será destinada a nenes i nens del barri.
 
Per trobar més informació del projecte: https://objectiuvenus.desdelamina.net/ i sobre la campanya de crowfunding: https://ca.goteo.org/invest/objectiu-venus. La campanya de finançament finalitza el dijous 23 de gener.
Foto: Casal Les Besossades


Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala