Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 17/1/2020

Orangutans en perill d’extinció, a la propera tertúlia del Club dels llunàtics i llunàtiques

Foto: JM de LLobet

La destrucció dels hàbitats naturals i el futur incert dels orangutans és el tema de la propera sessió de la tertúlia del Club dels llunàtics i llunàtiques, que tindrà lloc el proper dijous 16 de gener de 2020 a les 19 h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum. Joana Aragay i Bernat Ripoll, biòlegs de l’ONG Ou Trop (The Orangutan Tropical Peatland Project), són els ponents convidats d’aquesta sessió que modera Jordi Serrallonga. L’ONG Ou Trop està associada amb Borneo Nature Foundationdedicada a protegir els primats de l’illa de Borneo, a Indonèsia. La tertúlia s’emmarca en el cicle d’activitats al voltant de l’exposició temporal “Micos. Una història de primats” que es pot veure fins al 26 d’abril al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La població local, des de fa potser milers d'anys, els anomena «humans del bosc»; a la seva llengua: orangutan. Les dones i homes indígenes dels boscos d'Indonèsia –titllats injustament de salvatges pels «civilitzats» europeus–, molt abans de la irrupció de Darwin, Huxley i Haeckel (al segle XIX), ja havien estat capaços de veure que existia una gran proximitat entre els humans i els grans simis.

Dissortadament, avui, la supervivència dels nostres cosins asiàtics més propers, s'està convertint en quelcom molt difícil. Vàrem arraconar a les poblacions indígenes i la «civilització» va començar a destruir els boscos i l'hàbitat dels orangutans. L'humà modern també va caçar i segrestar orangutans amb finalitats d'oci i enriquiment. Tot plegat ha fet imperiós l'aparició d'organitzacions i cooperants que dediquen el seu esforç a la salvaguarda de l'orangutan a Indonèsia. La Joana Aragay i el Bernat Ripoll són uns d’ells.

Les sessions del Club s’inspiren en la Societat Lunar de Birmingham (s. XVIII) a la qual pertanyia l’avi de Darwin i que es reunia en nits de lluna plena per parlar de temes capdavanters de la ciència i la tecnologia.

El cicle del Club dels llunàtics i llunàtiques es realitza un dijous de cada mes. Aquesta activitat ha estat programada per Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

L'activitat és gratuïta, però cal realitzar una reserva prèvia (que es pot fer a: https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=ZOO&property=ZOO&codiActiv=767).

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala