Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 03 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 17/12/2010

Renovació per Sant Adrià, una proposta alternativa
- Martín Arcos, el seu president, ens parla sobre l’entitat

Logotip de Renovació per Sant AdriàRenovació per Sant Adrià es va formar el passat juliol. És una entitat recent, i la idea va néixer d’un grup de persones que de tant en tant parlaven, que tenien inquietuds i que creien que a la ciutat hi havia coses a millorar. Actualment aquest grup està conformat per 23 persones, i és un projecte obert a tothom que hi vulgui formar part.

Precisament la participació és un dels aspectes que des de l’associació veuen imprescindibles a dia d’avui. Per això, ells volen promoure que la gent s’involucri en el que succeeix al seu voltant, i alhora, participar de ple en els diversos àmbits que tracten. Renovació treballa molt en temes socials, els que poden preocupar a la ciutadania o a un col•lectiu concret en funció de l’aspecte que s’estigui tractant. No només es reivindica tot el que està malament, sinó que també estan disposats a participar i dir el que està ben fet. “La nostra pretensió no es buscar el costat negatiu de les coses”, afirma Martín Arcos, president de l’entitat.

Actualment no tenen cap tipus de finançament més enllà de les quotes dels socis. Les seves activitats les basen en un primer anàlisi de la realitat més propera, en temes formatius de la gent i en el coneixement del tot el que ens envolta. “S’han de canviar moltes coses de Sant Adrià i sobretot moltes vegades en la forma de fer les coses i de com s’encara des de l’administració tot el tema participatiu”, continua Arcos. Sobre la polèmica “finestra del ciutadà”, Renovació va ser la única Martín Arcos, president de l'entitat, durant l'ofrena floral a la darrera Diada. - Foto: Montse Pallarèsentitat que va posar una instància a l’Ajuntament reclamant que la tornessin a activar. Al seu espai web podem veure la contestació per part de l’administració i la segona resposta de l’entitat.

De vegades la seva tasca és fer una reclamació administrativa, o si s’escau, un article d’opinió a la premsa. En el moment de la seva fundació es va pensar en que funcionés fins abans de les properes eleccions municipals, que seran al maig de 2011, però segons el seu president “cada cop està més viu i continuarà”. Pròximament es reuniran amb associacions de veïns i de comerciants perquè aquests els hi transmetin les seves inquietuds per poder donar-los-hi una resposta.

Martín Arcos conclou “animant a tothom que fos crític, si pot ser crític constructiu millor” i afirma que “hem d’entendre que les ciutats són dels ciutadans i que els ciutadans tenen molt a dir i per aportar, inclús a la política municipal, no pot ser una cosa tan acotada”.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala