Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Gala Marcús Molina - Sant Adrià de Besòs - 19/12/2019

L’Associació Juvenil Barnabitas inaugura una instal·lació per acollir dos nous serveis, una ludoteca i un espai maternoinfantil
- El nou local, situat al Carrer Mare de Déu del Carme n°72, ha estat completament redissenyat per tal d’acollir totes les activitats que tindran lloc en els serveis de la ludoteca i l’espai maternofilial.

Foto: Gala Marcús Molina

L'Associació Juvenil Barnabitas, de Sant Adrià de Besòs, ha inaugurat un nou espai educatiu, lúdic i cultural per a la població infantil de la ciutat. El local, situat al número 72 del Carrer Mare de Déu del Carme, acollirà els dos nous serveis que l'agrupació ha posat en marxa. L'acte d'inauguració va ser ahir dia 18 de desembre, i es va presentar l'espai enllestit que es posarà en funcionament durant la primera quinzena del mes de gener. L'acte, conduït pel President de l'Associació Barnabitas Juan Vizcaino, va comptar amb la presència de l'Alcalde Joan Callau, el Regidor i Tinent d'Alcalde Juan Carlos Ramos, la cap de l'àrea SS Montse Campama, la Directora de l'Àrea de Negocis de Sant Adrià i Santa Coloma de CaixaBank Carme Garcia, el Director de l'oficina 0329 de CaixaBank Víctor Hernández, el Coordinador de la xarxa socioeducativa de la Fundació Pere Tarrés Raúl Avellaneda i el Rector de la parròquia Sant Joan Baptista Pare Mariano.


L'Associació Juvenil Barnabitas aposta sempre per nous projectes que donen oportunitats als nens, joves i famílies que més ho necessiten. Aquest nou espai sorgeix a partir de la localització de mancances socioculturals a la ciutat. Com a solució de la necessitat d'oferir dos nous serveis al territori, s'ha creat aquest espai per a la ludoteca i l'assistència maternoinfantil.


Juan Vizcaino va manifestar que la implicació en el territori i el treball comunitari són pilars bàsics per a la millora de l'entorn i per fomentar un model de ciutadania activa i participativa. Va explicar que el motor principal de la ludoteca serà el joc, ja que proporciona beneficis en l'evolució i el desenvolupament dels nens, que exploren el seu entorn, els éssers i els objectes que els envolten. Els dos serveis estan pensants perquè els infants juguin de manera lliure i voluntària, cosa que els ajudarà a madurar tant en l'àmbit mental i afectiu com a escala corporal i social.


La ludoteca


L'entitat, compromesa amb el barri, ha desenvolupat el projecte de la ludoteca a partir de l'observació de necessitats socioeducatives i vulnerabilitat sociocultural en la població amb la qual treballen. Aquest servei dóna l'oportunitat de tenir accés a un espai d'oci de qualitat als nens del territori que més ho necessiten.


L'espai, lúdic i dinàmic, estarà dirigit per professionals especialitzats que, per mitjà del joc lliure, realitzaran un servei públic, comunitari, integrador i socialitzador. Entre les activitats programades, es potenciaran els jocs simbòlics, els jocs de construcció, la lectura, els treballs d'expressió artística, els jocs sensorials, l'expressió musical i la psicomotricitat.


L'espai maternoinfantil


L'altre nou servei és l'espai maternoinfantil, projecte destinat a les famílies amb nens entre 0 i 3 anys que es troben en situació de vulnerabilitat social i econòmica. Aquest és un projecte d'intervenció socioeducativa dins del Programa Proinfància de La Caixa que té com a objectiu donar suport i potenciar les capacitats per a l'exercici de les funcions maternes i vetllar pel desenvolupament integral dels nens.


L'espai estarà obert als matins, amb l'objectiu que les famílies tinguin una zona de confort lliure de tensions. Poden assistir tant les mares, els pares o els avis amb el nen o nena. Actualment ja hi ha 5 famílies que faran ús del servei.


Juan Vizcaino va posar l'accent en els quatre pilars bàsics d'aquests dos projectes: CaixaBank, Fundació Ordesa, CaixaProinfància i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Els va agrair molt el suport, ja que tota la transformació del local no hauria sigut possible sense la col·laboració fonamental de l'oficina 0329 i la direcció d'Àrea de Negoci de CaixaBank, la Fundació Ordesa, el programa Proinfància i el suport incondicional de l'Ajuntament de la ciutat, que una vegada més ha confiat en l'associació i ha donat suport a les noves iniciatives pels col·lectius més vulnerables.


L'Alcalde va voler apuntar que projectes com aquest són molt importants, ja que eviten que els nens estiguin sols al carrer. També va fer ressò del gran servei que fa Barnabitas, perquè entitats com aquesta ajuden en la feina amb la qual es troben els Serveis Socials.


L'espai, petit però molt ben aprofitat, anirà acollint noves activitats a mesura que els projectes es posin en marxa. La tasca de tots els professionals de l'associació és fonamental, però per projectes de gran abast com aquests sempre es necessiten voluntaris. La il·lusió i la dedicació de tot el personal permeten l'elaboració de projectes nous, ambiciosos i inclusius. A més, l'any vinent l'associació celebra 25 anys de trajectòria durant els quals ha fet una important tasca educativa i social al barri.

Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina Foto: Gala Marcús Molina


Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala