Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 9/12/2019

Jordi Albert desmunta aquest dilluns tarda les mentides respecte la Llei de Contractes de Serveis a les Persones
- El diputat al Parlament de Catalunya i ponent del projecte de Llei participarà en un debat aquest dilluns en el Centre Republicà Adrianenc.

Foto: ERC SAB

Aquest dilluns 9 de desembre, a les 19 hores al carrer Andreu Vidal 15 es durà a terme una tertúlia respecte els detalls més importants d’aquest projecte de llei que que busca la qualitat dels serveis i que es pugui triar més enllà del preu.

Serveis per damunt del preu

El principal propòsit de la llei és establir un marc legal propi que superi la legislació estatal existent. Actualment, la “Llei de Contractes del Sector Públic”, aprovada per PSOE i Podemos, ofereix una regulació generalista dels contractes. Aquesta nova Llei catalana vol blindar la qualitat de la prestació i posa les persones en primer terme. Tant és així que l'han reivindicat entitats i col·lectius del tercer sector.

La llei vol fixar que, com a màxim, el preu tingui un pes del 40% a l'hora de valorar una contractació. És a dir, el 60% dels criteris de valoració recau en criteris qualitatius com ara la continuïtat, la millora del conveni col·lectiu als treballadors, mesures mediambientals... Amb aquesta llei es vol parar els peus als oligopolis i a qui fixen preus a la baixa per imposar-se a entitats del tercer sector i ONGs.

Es mantenen els serveis públics

Al contrari del que han dit algunes veus interessades, la llei no obre les portes a la privatització ni a l’externalització. La llei dona eines a l'administració perquè primin sempre els criteris de qualitat en els serveis que es gestionen per contractació i allunya el percentatge del preu com a criteri de valoració i prohibeix la subhasta.

Debat obert

La proposta del Govern va rebre llum verda al Parlament al novembre del 2018 i s'ha tramitat de forma ordinària. Ara mateix, el debat és en ponència, on poden participar tots els grups. I prèviament es van convidar desenes d'entitats i associacions del sector social perquè exposessin el seu punt de vista.

El debat continua viu a la ponència i es preveu que es pugui aprovar abans d'acabar l'any. S’ha realitzat un tràmit parlamentari convencional, en el qual hi han participat tots els agents implicats. S'ha volgut escoltar tothom i fer un debat obert. S’han fet fins a 50 compareixences i gairebé tots els grups parlamentaris han presentat esmenes i han participat als debats.

Llei reivindicada de fa temps

Aquesta llei ha estat reivindicada fa temps per molts sectors, que busca la qualitat dels serveis i que es pugui triar més enllà del preu, de manera que les grans empreses no siguin les principals beneficiades dels concursos públics a través de la guerra de tarifes. La va iniciar el conseller Raül Romeva l'anterior legislatura i va quedar aturada com a conseqüència del 155.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala