Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 5/12/2019

Desestimació de l’apel·lació de les mesures cautelars sol·licitades per la Plataforma Stop Crematori SAB

La Plataforma Stop Crematori SAB informa que, en data 28 de novembre de 2019, ha sigut notificada la sentencia 945/2019 que acorda desestimar l’apel·lació de les mesures cautelars sol·licitades, que tenien com objectiu la paralització de les obres fins la sentència definitiva del contenciós administratiu.
Els jutges han argumentat que “la seva eventual estimació hauria estat una resolució avançada del litigi principal; la qual cosa resulta inadmissible en seu de mesures cautelars”. També justifiquen que la petició de les mesures cautelars “era i és prematura en si mateixa”.
La plataforma confiava amb els informes ambientals i de salut presentats com arguments de pes a una sentència favorable de les mesures cautelars, però no ha estat el cas, i en conseqüència , el principi de precaució no s’ha pogut desenvolupar en aquest marc jurídic.
Stop Crematori és conscient que els jutjats contenciosos administratius tenen com a finalitat principal vetllar per a la legalitat dels actes de l’administració pública que la llei determina, però en la situació actual d’emergència climàtica consideren que no es poden obviar els motius ambientals i de salut. Amb tot, destaquen positivament que la sentència no dona arguments que posi en risc la base argumental de la reclamació principal en relació a possibles irregularitats en la concessió de les llicències, com per exemple l’atorgament de les llicències ignorant un informe negatiu del Secretari municipal.
Tant la Plataforma Stop Crematori com el gabinet jurídic que els representen, es mostren confiades en que finalment, la sentencia del contenciós administratiu, que es troba en la fase final, sigui favorable als seus interessos i per tant, del medi ambient i de la salut dels veïns i veïnes de Sant Adrià.
La Plataforma és conscient que es troben davant d’una lluita molt llarga, difícil i molt costosa, contra dues institucions públiques (Ajuntament de Sant Adrià i Consell Comarcal del Barcelonès) i els interessos d’una empresa privada (Tanatori Litoral S.L) . Per això informa que continuarà amb les seves campanyes de micro-mecenatge per a fer front a les elevades despeses judicials.
La Plataforma vol agrair l’esforç de centenars de persones que li estan fent costat, tant a nivell personal, emocional i econòmic, fent possible que aquesta batalla de “David contra Goliat” es pugui lliurar fins el final.
La plataforma també informa que ha començat la 4ª campanya de micro donacions de 2€ per ajudar a les despeses judicials. Entre les persones participants es sortejarà un panera de nadal. Podreu col·labora i informar-vos els dissabtes de desembre, de 11:30h a 13:30h a la Plaça de la Vila.Foto: Comunicació BDN
Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala