Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 12 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 27/11/2019

S’aprova per unanimitat una moció d’ERC Sant Adrià per a la reobertura del pavelló Ricart
- El ple municipal també ha aprovat una moció dels republicans per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme de la ciutat.

Foto: MS
Tots els grups del ple de Sant Adrià han votat favorablement a la moció d’Esquerra Republicana que aposta per la reobertura i gestió municipal del pavelló Ricart. Només hi ha hagut l’abstenció de Ciutadans en el punt en què es demanava la gestió pública del mateix.
ERC ha aconseguit aprovar aquest dilluns, per pràctica unanimitat del Ple, una moció que reclama tornar a obrir el pavelló Ricart, tancat a l’ús públic des del 2015. El tancament afecta principalment la piscina i la sala de fitness. Les pistes poliesportives tenen un ús puntual per a entitats i esdeveniments.
La moció reclama un pla de reobertura rigorós i amb terminis temporals. Els republicans destaquen que el Pla Director d’Esports, presentat per l’equip de govern, ja planteja aquesta reobertura, i per tant es tractaria de donar compliment a allò que el propi govern municipal va aconsellar.
En el text aprovat s’aposta per garantir una gestió municipalitzada de les instal·lacions, i reclama un estudi de les vies legals per assegurar-ne la gestió directa. Ha estat en aquest acord de la moció en què Ciutadans ha demanat el vot per punts per abstenir-se. Tot i així el punt s’ha aprovat amb 15 vots favorables i quatre abstencions.
Per dur a terme la seva reobertura total, el text aprovat reclama un compromís per destinar una partida econòmica que faci possible afrontar les reformes ineludibles.
Finalment reclama que els plans i estudis duts a terme es facin públics al web de l’ajuntament, per facilitar la consulta per part de la ciutadania, de manera que es millori la transparència.
 
Més de 10 anys de problemes
Les instal·lacions del pavelló Ricart arrosseguen problemes des que el 2008 es van realitzar reformes a l’antiga piscina i l’edifici annex. Problemes derivats d’aquesta reforma porten a una segona reforma el 2014, en què es detecten noves deficiències que augmentarien el cost de les reparacions dels 120.000€ pressupostats inicialment a 800.000€.
Des del 2015, la piscina i l’edifici annex resten tancats i només s’usen les pistes poliesportives de manera puntual, malgrat les diverses iniciatives per part d’alguns partits polítics i entitats ciutadanes per aconseguir la seva reobertura.
El regidor d’Esquerra Republicana Antoni Vélez ha destacat que el pavelló Ricart té un ús potencial de fins a 10.500 habitants. Vélez ha recordat que l’any 2016 es va presentar un pla director d’esports on es recomana la gestió directa (pública) per part de l’Ajuntament.
 
25N i perspectiva de gènere
El ple s’ha realitzat el 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. La reivindicació ha estat present al ple amb la lectura dels noms de les dones assassinades per violència masclista, el manifest del Consell Municipal de les Dones, una moció conjunta de la majoria de grups en commemoració del 25 de novembre, i una moció d’Esquerra Republicana per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme de la ciutat.
La moció, presentada en col·laboració amb l’entitat juvenil Jovent Republicà, vol “vincular el disseny urbà a la lluita contra la violència masclista per evitar entorns que provoquin inseguretat i incomoditat per a les dones”. 
La regidora Cristina Meseguer ha denunciat que espais com el pas soterrani de l’estació de Rodalies o de la Pollancreda, carrers com Torrassa o Josep Royo, i la plaça del Tèxtil, provoquen percepció d’inseguretat i vulnerabilitat.
Per Meseguer “per aconseguir la incorporació d’aquesta perspectiva de gènere a l’urbanisme, cal posar en valor temes com la seguretat i la sensació de comoditat de les dones en l’espai públic”. 
Per als republicans “és necessari incorporar una visió de gènere a l’enfocament de l’urbanisme a Sant Adrià de Besòs. Planificar i dissenyar la ciutat des de la diversitat és un repte que ens cal afrontar, ja que suposarà una millora evident en les condicions de vida dels adrianencs i les adrianenques”.
La moció ha estat aprovada per 15 vots favorables corresponents a Esquerra Republicana, PSC, Sant Adrià en Comú, Movem Sant Adrià i MES. Ciutadans s’hi ha abstingut.
 
Estudi de contaminació del sòl
El ple de dilluns també ha aprovat una moció presentada per ERC, C’s, SAeC i MES, per a l’estudi de contaminació i descontaminació del sòl a Sant Adrià.
La moció fa èmfasi en el barri de la Catalana i la Mina, en què s’han detectat sòls contaminats i s’hi està fent una forta urbanització. Igualment, alarma la contaminació del sòl descoberta a La Rambleta Joan Llandrich.
La moció ha estat defensada al ple per activistes de les plataformes Marea Verde Sant Adrià de Besòs i Airenet, i ha estat objecte d’acusacions creuades entre aquestes entitats i l’equip de govern per la política comunicativa del govern municipal, crítiques a les quals s’han sumat els grups de l’oposició, que ja havien acusat anteriorment el govern del PSC de deixar les mocions aprovades oblidades a un calaix.
Finalment la moció ha estat aprovada amb el vot afirmatiu de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del PSC. El text reclama l’elaboració d’un mapa de la contaminació, comptant amb la col·laboració de les plataformes veïnals. També reclama que s’informi la ciutadania dels resultats dels estudis realitzats i d’aquells en marxa.

| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala