Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 15/12/2010

L’Ajuntament de Badalona adjudica les seves pòlisses de tresoreria per al 2011 per un import de 36 milions d’euros
- Serviran per atendre les necessitats temporals de tresoreria i garanteixen els recursos financers per al pagament dels proveïdors

Francesc Serrano i José Manuel Fernández informant sobre l'adjudicació de pòlisses de tresoreria. Foto: Ajuntament BadalonaEl regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica, Francesc Serrano, acompanyat pel director d’aquesta àrea, José Manuel Fernández, han explicat avui, en el decurs d’una roda de premsa, que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada aquest dimarts l’adjudicació a diverses entitats financeres de les pòlisses de tresoreria per atendre les necessitats temporals de tresoreria del proper any per un import de 36 milions d’euros. Aquestes pòlisses garanteixen els recursos financers per al pagament dels proveïdors durant el 2011.

Aquestes pòlisses de tresoreria es formalitzen per un període màxim d’un any i permeten compensar els desfasaments temporals que es produeixen entre els cobraments i els pagaments, ja que per regla general el ritme dels pagaments és força regular però el ritme dels cobraments depèn del moment en que es giren els padrons o les liquidacions tributàries o del moment en que es produeixen els ingressos i és molt irregular en el temps.

La signatura dels corresponents contractes està prevista per al proper mes de gener de 2011, la qual cosa garanteix que l’Ajuntament de Badalona disposarà durant l’any vinent dels recursos financers necessaris per poder fer front adequadament al pagament als seus proveïdors.

Enguany, la tresoreria dels ajuntaments del nostre país s’ha vist molt afectada per una de les mesures contingudes al Reial decret llei 8/2010, de 20 de maig, que implicava que els ajuntaments havien de cancel•lar les seves pòlisses de tresoreria a 31 de desembre. La impossibilitat de renovar-les en el cas dels ajuntaments que vencien en el quart trimestre de l’any, com era el cas de l’Ajuntament de Badalona, ha motivat la necessitat d’ajustar alguns períodes de pagament.

Per a l’adjudicació d’aquests contractes, l’Ajuntament de Badalona va convidar les principals entitats financeres, les quals han respost presentant ofertes per una quantia total de 51 milions d’euros. Entre totes les ofertes presentades, els serveis econòmics de l’Ajuntament han seleccionat les més avantatjoses i fins a l’import de 36 milions d’euros, que són les necessitats de finançament estimades per a 2011.

El regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica, Francesc Serrano, ha afirmat que “en l’actual conjuntura econòmica d’escassetat de liquiditat per part de les entitats financeres, i sobretot en els moments d’incertesa que genera l’aplicació de les darreres mesures legals que afecten les entitats locals, és important destacar que l’Ajuntament de Badalona ha aconseguit sense problemes cobrir les seves necessitats de tresoreria per a l’any 2011, fins i tot amb escreix, la qual cosa demostra la seva solidesa financera i la capacitat, reconeguda per les entitats financeres, de fer front als seus compromisos de caràcter econòmic”.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala