Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallars - Sant Adri de Bess - 14/12/2010

Es presenta el llibre “Moratalla, laberinto de recuerdos” al MhiC
- De Pedro Jess Fernndez

Carles Sagués, Pedro Jesús Fernández, Montse Carreras i Imma Boj. - Foto: Montse PallarèsEn el marc de les activitats organitzades pel Dia del Migrant –que serà el proper dissabte 18 de desembre- aquest vespre s’ha presentat el llibre “Moratalla, laberinto de recuerdos”, de Pedro Jesús Fernández, al Museu de la història de la Immigració de Sant Adrià de Besòs.

Imma Boj, directora del MhiC, ha estat l’encarregada de fer la presentació, en la que ha destacat que “llibres com aquest són fonamentals”, i que “està molt en la línia que es treballa al museu”. A l’acte ha estat present Carles Sagués, president del grup municipal ICV-EUiA al consistori de Badalona, que ha retratat la seva experiència personal amb l’autor del llibre, sobretot en l’àmbit polític. “El fil conductor és la seva ideologia, amb bases transformadores, marxistes”, ha senyalat Sagués.

També ha intervingut la responsable de l’Arxiu Municipal de Badalona, Montse Carreras, que ha Pedro Jesús Fernández ha presentat avui al MhiC el seu llibre "Moratalla, laberinto de recuerdos". - Foto: Montse Pallarèsdestacat la figura de Pedro Jesús no només en l’àmbit polític, sinó en el camp associatiu i la seva activitat docent. Carreras afirma que “és un llibre molt planer, que explica la vida quotidiana dels moratallessos fa cinquanta anys” i que a més l’explica “des d’àmbits molt diversos”, tocant temes com la docència, la religió, la família, el treball, la política o l’oci juvenil.

El llibre es focalitza en l’etapa de la infància i la joventut de Pedro Jesús, que en primera persona explica la vida d’un petit poble murcià, Moratalla, en un relat personal aplicable a la resta de pobles en aquella època, i que reflecteix al detall un univers que tot i que de vegades sembli sorprenent, no fa tant de temps que es va viure. A més, no explica únicament el passat, sinó que reflexiona sobre el present, sobretot a la ciutat de Badalona, a la que va arribar quan va migrar de Múrcia. Entre anècdotes ben curioses i el compromís de fer una segona part, Pedro Jesús s’ha adreçat als assistents afirmant que és una percepció molt personal i que quan escolta parlar a la gent del llibre “descobreix coses noves”. “No és un llibre local, no solament de Moratalla; pot ser vàlid a qualsevol altre poble d’Espanya”, conclou l’autor.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala