Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 29/10/2019

Esquerra Republicana Sant Adrià impulsa la creació d’un pla local LGTBIQ+
- El ple municipal també ha rebutjat una moció de Cs que pretenia equiparar l’independentisme amb terrorisme.

Foto ERC SAB
La moció per la creació d’un pla local LGTBIQ+, presentada per ERC Sant Adrià amb l’adhesió de MES i MSA, ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups del consistori. Sant Adrià s’inscriurà d’aquesta manera a la xarxa de municipis LGTBI.
 El regidor d’Esquerra Pol Carrión ha destacat que l’Ajuntament de Sant Adrià no disposa de “totes les eines” per fer efectiva la llei 11/2014. Aquesta llei, aprovada fa cinc anys, garanteix els drets de lesbianies, gais, bisexuals, transexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei obliga també als ens locals del territori a promoure les condicions per fer-la plenament efectiva  en l’àmbit de les seves competències.
 La moció aprovada aquest dilluns proposa la creació d’una comissió transversal que vetlli per la implementació del pla local, així com la seva avaluació i millora. També s’haurà de posar en marxa un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 La moció preveu que per tal que aquest pla arribi a la població adrianenca s’hi haurà de fer una presentació a la societat civil i la ciutadania. També s’haurà de crear un fons documental a totes les biblioteques del municipi sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
Rebuig a la moció de CS
Més polèmica ha estat la moció presentada per Cs que sota la “condemna a la violència” ha volgut criminalitzar el moviment independentista equiparant-lo al terrorisme.
 Tots els grups, amb més o menys efusivitat, han rebutjat aquest intent de criminalització i han afirmat que el moviment independentista no té cap relació amb el terrorisme.
 El portaveu d’ERC Sant Adrià, Rubèn Arenas, ha alertat que “el que volen és un titular per il·legalitzar-nos, però no ens fa por”. Arenas també ha recordat que “ja existia un acord no escrit pel qual mai no s’usaria el terrorisme ni la violència com a mitjà per a fer política” i ha denunciat que Cs n’ha fet d’aquest tema una joguina electoral. 
 Arenas ha reclamat respecte per al regidor adrianenc assassinat per ETA, José Luís Ruiz Casado, i la resta de víctimes del terrorisme, les de l’11M, les de les Rambles… Motiu pel qual els regidors d’ERC portaven visible un llaç negre.
 Finalment el PSC s’ha abstingut i amb el vot contrari de la resta de grups i només el suport del mateix Cs, la moció no ha prosperat.
Text: ERC SAB

 Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala