Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 1/10/2019

ERC Sant Adrià demana al Ple que es regulin amb urgència els patinets elèctrics
- El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha presentat aquest dilluns tres mocions al Ple: per regular els vehicles de mobilitat personal (VMP); per fer front al deute de les famílies vulnerables amb Endesa, conjuntament amb PSC, SAeC i MES; i per donar suport a les ONG’s que rescaten al Mediterrani, també amb SAeC i MES. Les tres han estat aprovades per una àmplia majoria del consistori.

El Ple de Sant Adrià ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya que demana regular i reglamentar la circulació dels vehicles de mobilitat personal. Aquesta petició inclou tant els patinets i bicicletes elèctriques com d’altres ginys, elèctrics o de tracció manual.
 
La moció pretén forçar el govern a fer una regulació d’ús d’aquests vehicles cada cop més freqüents a la nostra ciutat. Per als republicans Sant Adrià és una ciutat ideal per aquelles persones que trien opcions de mobilitat alternatives al cotxe i més sostenibles, i s’ha de regular com cal per evitar accidents i millorar la convivència. 
 
La regidora Mercè Curto ha destacat que “Estem davant d’un fenomen que no és passatger i que ha vingut a quedar-se. Hem de veure’l com una gran oportunitat”.
 
Suport a les famílies vulnerables amb Endesa
El ple també ha aprovat per 16 vots a favor i 4 abstencions (de Ciutadans), una moció d’Esquerra juntament amb PSC, SAeC i MES, per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat.
 
La moció, defensada per una adrianenca afectada per les amenaces d’Endesa, reclama entre d’altres, la condonació del deute per part d’Endesa, i que es retiri l’amenaça de tallar el subministrament. 
 
Tanmateix la moció reclama a les diferents administracions competents que desenvolupin allò que els pertoca per tal de protegir i defensar les famílies en situació de vulnerabilitat davant les empreses subministradores.

Suport a les ONG de rescat al Mediterrani
La tercera moció, presentada per ERC, SAeC i MES, ha demanat el suport a les ONG que treballen en el rescat de vides al Mediterrani. La moció ha estat aprovada per 16 vots favorables i 4 abstencions (de Ciutadans), tret del punt número 8 en què el PSC s’ha posicionat en contra.
 
La moció reclama reiterar el compromís local com a municipi d’acollida i exigir vies segures per als refugiats. La moció també exigeix al Govern de l’Estat el compliment de la sentència del Suprem que el condemna a complir amb els compromisos de tramitar 19.500 sol·licituds d’asil. També exigeix el compliment de les divuit sentències que obliguen l’Estat a transferir al Govern de la Generalitat la competència i els recursos per a l’acollida.
 
El PSC s’ha despenjat en un dels acords de la moció, votant-hi en contra, que instava el Govern català a prendre les mesures necessàries per a defensar els interessos i l’activitat que estan desenvolupant les ONG catalanes al Mediterrani.
 
El portaveu republicà, Rubèn Arenas, ha denunciat que “El Mediterrani s’ha convertit en la frontera més perillosa del món, amb més de 14.000 persones mortes des del 2014” i ha afirmat que “Ni Europa, ni l’Estat espanyol, ni Catalunya poden donar l’esquena a aquesta situació” pel que ha reclamat “és urgent l’establiment de corredors humanitaris segurs. Així com buscar les vies legals i segures perquè es posi fi a aquest problema”.

Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala