Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - - 11/7/2019

Dos centres de salut de Badalona escollits per ser visitats per una comissió d'experts de l'OMS per avaluar els 30 anys del Pla de Salut a Catalunya
- Una Comissió d'experts de l'OMS visitaran El Centre Sociosanitari El Carme i el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA2) de BSA.

L'any 2020, es compliran 30 anys de l'existència ininterrompuda del Pla de Salut a Catalunya, l’instrument de referència de la política sanitària del Govern de Catalunya. Per aquest motiu, el Departament de Salut, a través de la Direcció General de Planificació en Salut, ha posat en marxa un projecte per avaluar i posar en valor aquests gairebé 30 anys de planificació estratègica a Catalunya i donar suport a la redefinició del proper Pla de Salut.

Una de les accions previstes durant aquest any, és la visita d’una comissió d'experts i expertes internacionals. L'objectiu és entrevistar diferents persones referents del sector i fer visites de cas d'estudi a diferents centres, incloent el Centre Sociosanitari El Carme i el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA2), centres gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA). La visita institucional serà aquest dimecres, 10 de juliol, i té com a finalitat principal conèixer l’opinió sobre l'impacte del Pla de salut i la planificació estratègica en la transformació del sistema de salut. El Departament de Salut ha tingut en compte en la selecció de centres, l’experiència i coneixement de l'organització de Serveis de Salut i Socials Integrals que és BSA.

De cara al proper Pla de Salut, el Departament de Salut constata la necessitat d’evolucionar i incorporar elements que el facin encara més obert, flexible i dinàmic, i la participació ciutadana i professional en la seva elaboració és “clau” perquè, sigui un document de cohesió del conjunt de polítiques vinculades a la millora de la salut i el benestar de la població. A més, el futur Pla de Salut ha d’implicar el Govern, ha de ser conegut pels professionals, estigui alineat amb altres plans i programes del sistema de salut i pugui ser avaluable en quant a resultats en salut. Per últim, haurà de seguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Nacions Unides.

Entre la delegació d’experts, rebuda aquest dilluns, 8 de juliol, per la consellera de Salut, Alba Vergés, destaquen noms com Tamas Evetovits, cap de l’oficina de la OMS a Barcelona per a l’enfortiment dels sistemes de salut i expert en finançament sanitari, Anthony Kessel, expert en serveis de salut pública i director del Global Public Health anglès, Isabel Yordi, directora del programa de gènere i drets humans de l’OMS Europa, o Nigel Edwards, director executiu del Nuffield Trust del Regne Unit i expert en sistemes sanitaris.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala