Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 9/12/2010

Comença la segona edició del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans
- Està organitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’associació Acción y Participación i la Fundació Olof Palme

El Festival de Cinema de Drets Humans comença aquesta tarda a Santa Coloma de Gramenet.La ciutat de Santa Coloma acollirà des d’avui fins el dissabte 11 de desembre, la 2ª edició del Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos. El certamen suposa una bona ocasió per conèixer diferents mirades de denúncia i de lluites, a partir d’experiències individuals i/o col·lectives, per aconseguir una societat més justa.

L’acte inaugural se celebra aquesta tarda, a les 18.30 hs, a la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, on es projectaran tres títols: Y el cine marcha de Manuel Huerga, Camas calientes de Lluc Güell i Paula Morelló, i Vergüenza en los tiempos de cólera de Javier Arcos. En el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar també es podran veure projeccions del festival (www.dhfestival.org ).

El lliurament de premis i la clausura serà en aquest mateix espai, dissabte 11 de desembre, a les 20.15h.

Produccions de Xile, França, Argentina i Espanya

Enguany el certamen ofereix la projecció de 14 pel·lícules i documentals en dos escenaris diferents de la ciutat: la sala d’actes de la Biblioteca Singuelín-Salvador Cabré i al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. Després de les projeccions, i amb l’objectiu de generar un espai que promogui la reflexió sobre els drets humans, hi haurà debats i taules rodones que permetran la trobada del públic amb els cineastes, productors i acadèmics. Les pel·lícules que seleccionades són produccions de Xile, França, Argentina i Espanya.

Com a la primera edició, enguany hi ha tres categories dels guardons: Derechos Humanos, Memòria y Justicia Universal, i Igualdad e Interculturalidad.

Un jurat d’exepció

El Jurat està format per professionals del món del Cinema i la Televisió. Destaquen Ruy Balañá, cineasta argentí, director del programa de televisió Redes, autor del documental “Tinta Roja”, entre d’altres treballs; Ginés Fernández, operador de cinema de llarga trajectòria, President d’Honor de Cineclub Imatges de Santa Coloma; Trinidad Gutiérrez, responsable de Informatius de la Xarxa de televisions Locals de Catalunya; Yolanda Viñals, periodista y productora; Justin Webster, periodista i director de diferents pel·lícules per a la BBC, guardonades en diferents festivals amb gran repercussió com “The Madrid Connecton” , també destaquen “Cash Convoy”, “FC Barcelona”, “Confidencial” i la darrera producció que ha realitzat ha estat “Last White Man Standing”.

La 2º edició del Festival està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma, l’associació Acción y Participación, la Fundación Internacional Olof Palme, i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya, entre d’altres entitats.

Totes les activitats del Festival són d’entrada lliure i gratuïta. Per a més detalls del programa complet i horaris de projecció: www.dhfestival.org


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala