Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 9/12/2010

Comença el procés per renovar tots els contenidors i vehicles de recollida selectiva de residus
- També s'implantarà la recollida de la fracció d’orgànica a tota la ciutat

Badalona implantarà la recollida de la fracció d'orgànica a tota la ciutat. Foto: Ajuntament BadalonaL’alcalde de Badalona, Jordi Serra, acompanyat del regidor de Via Pública, José Antonio Lara, ha presentat aquest dijous els models dels nous contenidors i dels nous vehicles de recollida selectiva que aquesta setmana es comencen a implantar a Badalona. També han explicat detalladament l’inici del procés d’implantació de la recollida de la fracció orgànica a tota la ciutat.

La implantació de tot aquest procés forma part del nou contracte del servei de neteja aprovat enguany per l’Ajuntament, el qual destaca per presentar un important conjunt de millores respecte al servei que es venia prestant a la ciutat fins a l’actualitat.

5 fraccions de recollida selectiva

La implantació dels nous contenidors de cinc fraccions (resta/ orgànica/ envasos/ paper i cartró/ vidre) s’inicia aquest mes de desembre de manera gradual, començant pels barris de Llefià i La Salut. El procés seguirà per Bufalà, Morera i Pomar fins arribar a la implantació total durant el primer trimestre del proper any.

Concretament, se substituiran els 2.994 contenidors actuals per 3.986 nous contenidors (915 per a la recollida orgànica; 487 per a paper i cartró; 485 per a vidre, 1.416 per a resta; i 488 per envasos i d’altres).

Recordem que cada contenidor s’associa amb un color concret:

Resta - color gris

Orgànica - color marró

Envasos - color groc

Paper i cartro - color blau

Vidre - color verd

Els nous contenidors es col•loquen, sempre que sigui possible, a les mateixes ubicacions dels contenidors actuals, agrupant totes les fraccions si l’espai ho permet. Els nous contenidors presenten algunes novetats importants ja que són més accessibles i ergonòmics. El contenidor de la fracció “Resta” té un doble sistema d’obertura: un amb palanca manual i un altre amb pedal. A més, té un sistema de tancament retardat. Cada contenidor té unes marques tàctils en relleu, que amb la conformitat de l’ONCE, simbolitzen el tipus de residu que s’hi ha de dipositar.

També s’estrena un nou parc de 61 vehicles de recollida selectiva, més silenciosos que els actuals. Bàsicament hi ha tres tipus de vehicles diferents per a la recollida:

Vehicles recol·lectors de càrrega lateral, des de 14 a 27 m3, que es caracteritzen per incorporar un nou sistema d’insonorització i perquè redueixen les emissions a l’atmosfera.

Vehicles de caixa oberta.

Vehicles amb funcionament elèctric 100%. Representen un 25% de la dotació total de vehicles.

També cal destacar l’estrena de 4 camions de propulsió elèctrica per a la recollida als barris del Centre i de Dalt la Vila, dotats amb un dispositiu per a la manipulació mecànica del contenidor.

Una altra novetat és la introducció a Badalona dels camions recol.lectors de 27 m3 de quatre eixos, per càrrega lateral, que permetrà la reducció diària de viatges a les plantes de tractament. Els vehicles per a la recollida de desbordaments/abocaments són totalment de propulsió elèctrica.

S'han renovat tots els vehicles i contenidors de recollida selectiva de residus. Foto: Ajuntament BadalonaImplantació de la recollida de la fracció d’orgànica a tota la ciutat

El procés d’implantació de la recollida de la fracció organica a tota la ciutat va acompanyat d’una important campanya de difusió per informar de la importància de gestionar correctament les deixalles, posant especial èmfasi en la recollida selectiva de la matèria orgànica.

En una primera fase que ha començat aquesta setmana, els ciutadans de Llefià i La Salut rebran a casa seva una comunicació prèvia en que se’ls informa que es canviaran tots els contenidors i que aviat rebran la visita d’uns informadors ambientals que, degudament acreditats, els explicaran el sistema de recollida de matèria orgànica.

A partir d’avui mateix comencen aquestes visites “porta a porta”. 4 equips integrats per 4 informadors ambientals cadascun s’encarregaran d’informar a tots els veïns i veïnes sobre el sistema més correcte per gestionar les deixalles. Els informadors lliuraran a cada domicili un kit de la recollida orgànica, consistent en un cubell marró, 30 bosses compostables i material informatiu (un fulletó i un imant) en què s’explica com fer correctament la separació domiciliària de la brossa orgànica i els diferents tipus de contenidors que trobarem al carrer.

En aquesta fase inicial, els informadors ambientals visitaran els més de 32.000 habitatges situats als barrris de Llefià, La Salut, Bufalà, Morera i Pomar.

Aquells veïns que no estiguin a casa seva el dia que es distribueixi el kit tindràn l’opció de recollir-lo en diversos punts de distribució. Els veïns absents es trobaran a casa seva un fulletó que els informarà la ubicació dels esmentats punts de distribució i els horaris d’atenció en que podran recollir el cubell marró i la resta del material.

En el cas concret de Llefià i La Salut, els primers barris on s’efectua aquesta acció del “porta a porta”, els veïns absents podran acudir fins al 8 de gener als següents punts per recollir el kit de l’orgànica:

Els divendres, de 8 a 14 hores, davant el Mercat de Llefià

Els dissabtes, de 9 a 14 hores, davant del Mercat de La Salut

Els dissabtes, de 17 a 20 hores, a l’eix comercial del Passeig de La Salut

En el cas dels barris de Bufalà, Morera i Pomar, els punts on s’entregarà als veïns absents el kit de l’orgànica seran aquests, fins el dia 6 de gener:

Els dijous, de 8 a 15 hores, davant del Mercat de Pomar

El dimarts 28 de desembre i el dimarts 4 de gener, de 16.30 a 19.30 hores, a la plaça d’Antònia Boada.

Recordem que la substitució dels contenidors i la renovació total dels camions de recollida de brossa es produirà només unes setmanes després que l’Ajuntament també hagi portat a terme la renovació de tots els equips de neteja viària. 77 nous equips de neteja ja treballen diàriament des del passat mes d’octubre per seguir mantenint neta la ciutat.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, creu que “els ciutadans percebran a partir d’avui totes aquestes novetats de manera molt positiva en la seva vida quotidiana ja que els nous contenidors i els nous camions representen un canvi molt important que transformarà el paisatge urbà de la ciutat”. Pel que fa a la recollida de la fracció orgànica a tota la ciutat, l’alcalde confia que els ciutadans col·laboraran en la seva implantació de manera compromesa.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala