Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 9/12/2010

Ple municipal del 29 de novembre
- Resum i vídeo complet

 

El ple municipal del passat dia 29 de novembre va tractar diversos aspectes del municipi en una jornada posterior a les eleccions parlamentàries de Catalunya.

Per unanimitat, el consistori adrianenc es va unir al Manifest institucional contra la violència de gènere, va aprovar l’adhesió a la proposta per demanar un pacte nacional per a la laïcitat, i va aprovar la moció de condemna per la situació que pateix el poble sahrauí. Cal senyalar però, que els representants del grup municipal Partit Popular, no van arribar fins a aquest últim punt, el qual va aprovar també de forma conjunta amb la resta de partits.

Com ja vam anunciar en el seu moment, un dels punts importants va ser la dissolució del Consorci de la Televisió Local de Sant Adrià de Besòs i de Santa Coloma de Gramenet, amb la que es confirma que aquest projecte s’anul•la de forma definitiva. Mireia Hernàndez, del grup municipal CiU, va aprofitar aquest punt per reclamar “la dissolució d’altres consorcis”, tot i que no va senyalar cap en concret.

En referència a la cessió del solar per part de l’Ajuntament per fer el nou Centre d’Atenció Primària al barri de la Mina, es va aprovar el compromís de satisfer al Servei Català de la Salut el valor d’aquest CAP en cas de que la inscripció registral no fos del tot eficaç.

Pel que fa al tema del mercat, es va adjudicar definitivament la concessió a Mercadona S.A l’ús privatiu del local comercial i les places d’aparcament integrats en les entitats D i E del futur mercat, pel cànon de 5 milions d’euros. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat, tot i que la situació dels paradistes i les adjudicacions de parades, magatzems i aparcaments va suscitar una mica de controvèrsia. Mireia Hernàndez (CiU) va reclamar la informació de les adjudicacions –sol•licitada en l’anterior ple municipal- per poder tenir una opinió al respecte. Per la seva banda, Salvador Aragall, representant del grup municipal PP, va destacar que “el procediment que s’ha seguit per les adjudicacions no és l’adequat” i que alguns paradistes “s’han sentit traïts”, perquè se’ls va prometre una parada i “a l’hora de la veritat un competidor seu ha ofert X diners més”, cosa que “ha generat conflictes”. Tot i estar d’acord en que és un concurs, Aragall va destacar que el procediment no va ser el correcte i que s’han generat enfrontaments entre paradistes. En resposta a això, Ricardo Silvestre, regidor de serveis tècnics, va remarcar que s’ha fet intentant parlar amb tots, lluny de ser un concurs pur i dur, per precisament evitar aquests conflictes, i que només hi ha hagut problemes amb dos casos. Silvestre va senyalar que aquest procediment “ha estat un èxit”, i que els errors que han hagut s’han arreglat. La moció, però, es va aprovar amb els vots en contra de CiU i PP.

També es van rendir comptes del deute de facturació de l’Ajuntament en referència l’any 2009, amb un total de 15904€, dels quals 15284 són factures de telèfon que en el seu dia es van tornar enrere per inexactituds, dues factures de 260 i 257 euros que corresponen a dues comunitat de veïns dels pisos tutelats, així com dues factures petites de 46 i 69 euros que pertanyen a un programa dins de la Llei de barris. Tant CiU com PP van abstenir-se.

Així doncs, es va aprovar per unanimitat la pròrroga de la cessió de l'ús dels dos locals de la planta baixa del carrer de Mart, 26, a l'Associació Cultura i Solidaritat Popular Comunitat Sant Egidi. També es va aprovar l’acceptació de la subvenció concedida pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a les corporacions locals titulars de llars d'infants, que comporta uns 129.000 euros aproximadament.

Per últim, en precs i preguntes, el Partit Popular va mostrar la seva disconformitat en dos aspectes. En primer lloc, la notificació de la pròrroga del Consorci de la Mina, de la qual no van ser informats i se’n van assabentar a través de la premsa i no a les comissions informatives. I en segon lloc, es va reprendre el tema de la finestra del ciutadà, que no consta de forma pública a la web. Des de l’Ajuntament es defensa la seva existència i el seu funcionament, tot i que no sigui visible per a tothom.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala