Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 15/6/2019

Joan Callau escollit alcalde de Sant Adrià de Besòs
- Amb els vots favorables del seu grup socialista i del regidor de Movem Sant Adrià en Comú Guanyem.

Cap sorpresa en la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs que s’ha dut a terme aquest matí a la sala de plens. El socialista Joan Callau ha tornat a ser investit alcalde de la ciutat amb els vots favorables del seu grup i del regidor de Movem Sant Adrià en Comú Guanyem. En total 9 vots favorables, que no arribaven a la majoria absoluta d’11 però el feien alcalde perquè la resta de candidats no havien superat aquests 9 vots i el PSC era la llista més votada en les eleccions municipals. La resta de grups han votat als seus caps de llista excepte MES, que ha votat en blanc. El PSC tornarà a governar en minoria, però no tanta com els darrers quatre anys, que va governar amb només 6 regidors.

El ple ha començat amb el jurament dels càrrecs. Els regidors d’ERC, la primera força de l’oposició amb cinc regidors, ha jurat per “imperatiu legal”, comprometent-se per “la llibertat dels presos polítics, i una república catalana políticament lliure, socialment justa i econòmicament pròspera. També han jurat per imperatiu legal les regidores de Sant Adrià en Comú i MES. Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Pedro Sánchez, ha deixat clar que si jurava la seva obediència al president de la Generalitat de Catalunya era pel respecte a la institució.

Després de la votació i de l’elecció de Callau com a alcalde, cada un dels grups ha defensat el seu vot. Isabel Marcuello, de MES, ha afirmat que el seu grup ha votat en blanc per donar una oportunitat al diàleg i al consens. També ha demanat a l’alcalde que, en un ajuntament amb majoria de forçes d’esquerres, miri cap a aquesta ideologia. A més de dir que faria una oposició crítica i constructiva, ha destacat el fet que hi hagi pràcticament paritat entre homes i dones a l’hemicicle.

Per la seva part, Gregorio Camacho, de Movem Sant Adrià en Comú Guanyem, ha deixat clar que tot i ser un partit nou “venim d’un viatge molt llarg i tenim algunes coses molt clares”. El seu suport a la candidatura de Joan Callau no és ni molt menys “un xec en blanc” i ha assegurat que continuarà treballant per situar Sant Adrià amb els estàndards de benestar que tenen altres ciutats de l’entorn.

Per Irene Aldabert, de Sant Adrià en Comú, el seu grup representa les persones de la ciutat que no están d’acord amb la forma i el fons de fer política que s’ha instaurat al consistori adrianenc durant massa temps. El seu vot en contra ha estat justificat perquè volen un canvi en el model de ciutat. S’ha compromés a fer oposició responsable. “Des de l’honestedat ens trobaran, amb bombetes de fum, no”.

El líder de Ciutadans, Pedro Sánchez, ha afirmat que són l’únic grup que aposta per l’eficiència en la manera de fer política municipal, “per això no podem arribar a acords amb altres grups”. També ha assegurat que fugiran d’enfrontaments gratuïts i que no tindran en compte els colors polítics sinó els beneficis que les propostes dels altres grups puguin tenir per a la ciutat.

Rubèn Arenas, cap de llista d’ERC, ha començat la seva intervenció enrecordant-se dels presos, “persones innocents que només van complir el mandat de les urnes”. Amb tres regidors més que ara fa quatre anys, els republicans se senten amb força per cumplir bona part del seu programa o, si més no, pressionar, des del diàleg, al seu compliment. “Serem suaus en les formes però contundents en el fons”. Com a principal grup de l’oposició, intentaran que aquesta treballi en bloc per fer créixer la ciutat.

La socialista Filo Cañete s’ha mostrat orgullosa com a dona per les sis noves regidores, i ha afirmat que entre tots i totes tenen una nova oportunitat per dignificar la política, de forma honesta i transparent. “Sempre amb una mirada en el bé de la ciutat”.

En el seu discurs com a alcalde, Joan Callau ha tornat a remarcar els valors que va aprendre a la seva joventut i que l’han acompanyat fins ara, com són el treball per un món més just i equilibrat. Per això ha assegurat que el seu govern continuarà treballant en el foment de l’ocupació, la defensa de l’educació i la lluita contra la pobresa. També ha avançat polítiques per millorar la formació dels joves, la promoció de l’esport com a força cohesionadora, la millora del medi ambient, i la lluita contra la violència masclista, entre d’altres.

Per l’alcalde adrianenc, Sant Adrià té molts reptes de futur, i ha destacat dos, l’àmbit de les tres xemeneies i el barri de La Mina, on ha afirmat que demanarà l’ajuda de tots els grups per la defensa dels veïns i veïnes. Per acabar, ha fet una crida a favor de la compassió i l’empatia “que és allò que ens fa humans”.   
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala