Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 7/6/2019

Els regidors d’ERC Sant Adrià de Besòs registren les seves actes a l’ajuntament i conformen el principal grup municipal de l’oposició
- Els cinc regidors d’ERC sorgits dels vots de la ciutadania adrianenca el passat 26 de maig, han formalitzat aquest matí el registre de les actes i la conformació del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Adrià.

Després d’alçar-se com a segona força al municipi en les eleccions municipals del 26 de maig, Esquerra Republicana serà el grup més nombrós només superat per l’equip de govern que n’ha tret 8, tres més que els republicans.
 
Els cinc regidors que conformaran el grup d’ERC són: Rubèn Arenas, Cristina Meseguer, Antoni Vélez, Mercè Curto i Pol Carrión.
 
Líders de l’oposició
Els republicans han expressat la seva intenció de ser els líders de l’oposició, després que l’aritmètica del consistori faci inviable majories alternatives. Tot sembla indicar que el PSC governarà en solitari amb els seus 8 regidors, i ERC serà el grup més nombrós amb cinc regidors.
 
La decisió final però, serà debatuda els propers dies en l’Assemblea Local, màxim òrgan local de decisió d’ERC, però res fa indicar que els republicans no acceptin el paper d’alternativa al PSC que la ciutadania els va encomanar en les passades eleccions.
 
Els millors resultats des de la República
Els resultats d’aquest 2019 suposen el millor resultat d’Esquerra Republicana des de la restauració de la democràcia. Els republicans no havien aconseguit representació a l’ajuntament de Sant Adrià fins al passat 2015, en què van obtenir dos regidors. 
 
En els comicis celebrats el 26 de maig ERC ha obtingut 2498 vots, força més del doble dels 1094 que va obtenir el 2015. Percentualment ha crescut 10 punts percentuals, passant del 8,69% el 2015 al 18,70 en les presents eleccions. 
 
Primera força a Sant Adrià Nord i la Catalana
Els resultats del 26 de maig, posicionen Esquerra Republicana de Catalunya com a segona força a tot el municipi.
 
Si repassem els resultats per barris, els republicans aconsegueixen ser primera força en dos dels sis barris, guanyant en vots al PSC. 
 
A Sant Adrià Nord, ERC aconsegueix guanyar en quatre de les sis seccions censals i és la força més votada de tot el barri. A la Catalana, d’altra banda, s’imposa amb força claredat, obtenint el 28,5% dels vots de la ciutadania, 10 punts percentuals més que els socialistes (18,8%).
 
Pel que fa en altres barris, ERC es consolida com a segona força a poca distància del PSC a Sant Joan Baptista i La Verneda, i com a tercera força als dos barris restant, uns resultats espectaculars que reconeixen la bona tasca i feina realitzada durant la passada legislatura i demostren les ganes de canvi polític en la ciutadania.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala