Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 8/12/2010

La Regidoria de Medi Ambient i l'Ateneu Adrianenc organitzen el II Cicle de Cinema de Medi Ambient
- Amb documentals de la productora i distribuidora Eguzki Bideoak

II Cicle de cinema de medi ambient, a l'Ateneu Adrianenc. Gregorio Camacho, regidor de Medi Ambient, ha volgut contribuir a la tasca de l'Ateneu Adrianenc com a plataforma de distribució i de projecció alternativa de pel·lícules que no circulen normalment pels circuits comercials habituals, organitzant el II Cicle de Cinema Documental de Medi Ambient de l’Ateneu Adrianenc.

La regidoria de Medi Ambient i l’Ateneu Adrianenc volen fomentar la conscienciació ciutadana; decisiva per a [re]pensar qüestions com l’especulació urbanística, la contaminació ambiental, l’explotació dels recursos naturals, etc. Amb aquest segon cicle es proposa a la ciutadania que s’apropi a una realitat, sovint invisibilitzada pels mitjans de comunicació. Uns documentals que per diversos motius no han tingut una difusió massiva i que presenten les claus per entendre aquesta realitat.

Davant de la situació econòmica actual Gregorio Camacho, ha treballat perquè la reducció dels recursos no suposin una davallada en la qualitat en els documentals programats respecte a l'edició anterior. En aquest sentit els documentals seleccionats provenen de la productora i distribuïdora Eguzki Bideoak que facilita el lliure accés a les seves produccions culturals.

La programació del cicle organitzat per l’Ateneu Adrianenc i la Regidoria de Medi Ambient i Salut de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs es realitza a partir de 6 sessions amb la projecció d’un documental amb periodicitat mensual des del mes de desembre de 2010 fins al maig de 2011.

El cicle s'inicia amb el documental ARRHASH (Veneno), de Javier Rada i Tarik El Idrissi, el El cicle s'inicia amb elm documental ARRHASHproper diumenge 12 de desembre de 2010, a les 12:00 hores. L'entrada és gratuïta.

ARRHASH ens presenta com entre 1923 i 1927, l'exèrcit espanyol va bombardejar amb gas mostassa a població civil durant la guerra del Rif. L'Estat Espanyol es va convertir en una de les primeres potències en utilitzar aquests mètodes d'extermini.

Quasi bé un segle després, un jove rifeny, resident a Madrid, inicia una carrera contra rellotge per a salvaguardar la memòria dels últims testimonis d'aquella guerra. El Govern espanyol mai ha admès aquests fets i les víctimes, molt ancianes, amenacen amb morir sense haver explicat que va succeir.

 

Text: Jose Muñoz

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala