Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 13 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Sant Adri de Bess - 29/5/2019

Valoraci dels candidats als resultats de les eleccions municipals a Sant Adri

Els caps de llista de les formacions que s’han presentat a les eleccions municipals d’aquest passat diumenge valoren els resultats aconseguits a les urnes.

Joan Callau (Partit dels Socialistes de Catalunya. PSC)

“Fem una valoració molt positiva dels resultats ja que signifiquen un suport a les polítiques de Foment de l'Ocupació, de Protecció Social i de Projecció que hem dut a terme. També són el fruit de la proximitat amb els ciutadans i els seus problemes i del fet d'haver mantingut l'Ajuntament fora de les tormentes polítiques que viu Catalunya.

Continuarem amb el tarannà de diàleg amb els grups Municipals buscant el màxim consens pel bé de la ciutat”.

Rubèn Arenas (Esquerra Republicana de Catalunya. ERC)

“Estem molt contents amb els resultats que són històrics per ERC a Sant Adrià. La ciutadania ha entès que som l’alternativa més fiable al PSC, de facto l’única alternativa possible.

ERC ha aconseguit guanyar meses a molts col·legis: al Casal de Gent Gran, al Polidor, al Pompeu, al Casal de Cultura i al Vázquez Montalban, fet també històric ja que mai en unes municipals havíem aconseguit guanyar cap mesa. Mentre que al barri Besòs i la Mina hem sigut segona força, el que determina que el nostre creixement és sostingut i que aspirem a consolidar.

Des d’ahir ja estem treballant en construir aquesta alternativa.

A nivell més global, celebrem que Sant Adrià és una ciutat clarament d’esquerres, només hi ha un partit de dretes, i on creix l’independentisme, els partits nítidament independentistes pasen de 3 regidors a 5”.

Pedro Sánchez (Ciutadans. Cs)

“Amb els resultats obtinguts en aquestes eleccions comprovem que Cs continua creixent a Sant Adrià de Besòs. Hem crescut en nombre de vots i en percentatge. Durant els propers quatre anys seguirem treballant pels veïns, guanyant-nos la confiança de encara més ciutadans”.

Irene Aldabert (Sant Adrià en Comú)

Pel que fa a l’escenari electoral considerem que aquestes eleccions s’han desenvolupat en una situació d’excepcionalitat que sens dubte s’ha deixat sentir en el vot de les municipals. A nivell estatal la proximitat de les autonòmiques andaluses, les generals, la situació dels presos polítics etc.... han influït en la decisió de la ciutadania. A nivell local el fet que hi haguessin dues candidatures que tot i representar espais polítics i socials ben diferents s’assemblessin tant pel que fa a nom i logo, pot haver dut a confusió una part de la nostra base electoral. En qualsevol cas, aquest son elements que han de ser analitzats amb més perspectiva i profunditat i que han de definir les nostres línies d’actuació en un futur immediat.

Els resultats en general, no ens resulten satisfactoris. Tot i que valorem molt positivament que PP i VOX no hagin obtingut representació, considerem que la resta de resultats no ajuden a dur a la ciutat el canvi que creiem que necessita, si no que aprofundeix en un govern que fins ara no ha demostrat voluntat de canviar el seu model de dirigir la ciutat ni els seus mètodes i pràctiques .

Pel que fa als resultats propis 1258 vots i dos regidores no és al que aspiràvem, però sobretot agraïm la confiança que ens han fet i continuarem treballant des del grup municipal i des dels moviments socials per enfortir el nostre espai.

Constatem que el nostre espai polític és el referent per l’esquerra alternativa i aquests resultats ens diuen que hem de continuar el camí d’unitat que vam encetar fa uns mesos i que ens ha dut a unificar de forma efectiva el que fins ara eren dos espais que competien”.

Gregorio Camacho (Movem Sant Adrià En Comú Guanyem)

“En primer lugar darle las gracias a los 904 ciudadanos/as que han confiado en los Comunes de Sant Adrià.

El resultado que hemos obtenido los Comunes teniendo en cuenta las circunstancias y contexto de estas municipales se puede considerar bueno. Porque aún perdiendo 1 regidor de los 2 que teníamos como ICV la valoración de la asamblea local de los Comunes es satisfactoria.

Por otro lado, el incremento de PSC y ERC son consecuencia en el caso de los primeros al efecto de las generales y en el caso de los segundos es consecuencia del trasvase de votos de JxC a ERC y el efecto que tiene en procés sobre cualquier cita electoral.

Como Comunes de Sant Adrià apostamos por impulsar gobiernos de izquierdas, progresistas que efectivamente afronten los enormes retos que tiene nuestra ciudad”.

Isabel Marcuello (Moviment d’Esquerres. MES)

MES  Moviment  d’Esquerres volem agrair a la ciutadania de Sant Adrià  que ens hagin revalidat la  confiança  al nostre equip de MES Sant Adrià.

També volem  manifestar  que els  nostres  resultats de les  eleccions  municipals  a  Sant Adrià   de Besòs no  han obtingut  els  objectius   que ens havíem  proposat :  d’enfortiir  el nostre grup municipal i ajudar a  crear  una  alternativa  al  govern  actual  de la  ciutat.

Ens presentàvem amb una candidatura renovada amb més del 60% dels seus membres, un equip humà preparat I  amb ganes de treballar per una ciutat més digna en tots els seus àmbits.

Hem obtingut 764 vots, malgrat no haver  aconseguit les nostres expectatives, mantenim un regidor,  altres  formacions politiques  amb  grans  altaveus en  els  mitjans  de comunicació no han aconseguit la representació muncicipal. Tot I aixó,  no podem  amagar  la  nostra  decepció.

 

Els resultats electorals han donat entrada I reforçat a partits polítics d’esquerres que estem a la oposició amb els quals esperem trobar acords i concens per treballar pel canvi del que Sant Adrià necesita. Des d’aquest espai els felicitem a tots.  

Valorem de forma positiva l’entrada de 10  dones a la política municipal. La feminització de la política també és canviar la forma de plantejar els assumptes  públics, com  s’enfronten els problemes i com es donen les solucions  partint d’una perspectiva de gènere, potser ara és podrà avançar ampliant el radi de tota l’acció política perquè reverteixi al conjunt de la ciutadania.

Considerem que la crítica feta a les accions I gestió de l’equip govern en la passada legislatura  és  encertada; coincidint així, amb el  que tambe ens han manifestat molts veïns i  veïnes  al llarg d’aquest dies a la campanya.

Però en el rerafons dels grans temes de la politica municipal, també hem constatat les  maniobres del poder. Atribuint-se també obres han estat consensuades per la majoria de partits politics   i sovint justificant la seva inacció  a la responsabilitat a altres administracions.

Així, tot i  els resultats electorals, la realitat és tossuda, i els problemes que a l‘anterior mandat no es van resoldre difícilment trobaran ara solució si les decisions recauen en les mateixes mans. Malaudarament la imatge de l’ajuntament de Sant Adrià seguirà en entredit  atès que mantindrà actualment carrecs electes investigats i que la justícia ja qüestiona per les seves accions anteriors.

Per  la  nostra part,  plantejarem a les  altres  forces  politiques sorgides al nou arc municipal,   una oposició   amb  sentit  critic  i responsable des del  primer  dia i posarem  èmfasi  en  exigir  la  transparència  al govern  municipal.

MES Sant Adrià, continuarem treballant des de i per  la ciutat amb les ganes i empenta que ens han caracteritzat sempre, pero amb la força que ens ha otorgat la ciutadania.”

Jesús Ángel García Bragado (Partit Popular. PP)

“Los malos augurios se han cumplido. Los votos que recibió Vox han restado y no ha entrado ni el PP ni Vox en el Ayuntamiento. Supongo que lo mismo habrá sucedido en muchos otros municipios.

Mientras todo lo que esta del centro a la derecha vaya disperso en varios partidos no existirá alternativa.”

Joel López (Junts x Catalunya. JxC)

“Estem tristos perquè no hem assolit l'objectiu d'aconseguir representació a l'Ajuntament malgrat que hem treballat molt i pensem que molt bé tenint en compte les restriccions de recursos. 

No obstant érem plenament conscients de la dificultat i la sensació que tenim és que això és més el començament d'un projecte il·lusionant que no pas el final. Hem aconseguit crear un equip que té moltes ganes de revertir la situació actual. I això és el més important”.

Silvia Felipe (Vox)

“Las urnas son las que mandan. Vivimos en Democracia, en España y el pueblo es Soberano.

Representar al 2,60% de votantes de VOX, con un 52%, de abstenciones, me dice que hay que seguir trabajando, para dar VOZ, a los votantes que han puesto su confianza en nosotros, y dar más a conocer a ese gran número de personas (algo más de la mitad), que hay alternativa a la represión que se sufre.

Hoy, con más ganas aún si cabe, de salir a la calle y seguir informando a TODOS los que quieran saber, que VOX, aunque no tenga representación en el Ayuntamiento, ha llegado para quedarse.”

 

 

 

Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala