Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 23/5/2019

Neix el primer e-commerce de segona mà 100% solidari i sostenible que reinverteix en inserció laboral
- Els beneficis de Botiga Amiga online es destinaran íntegrament a programes d’inserció per a persones en risc d’exclusió social.

Neix Botiga Amiga online - www.botigaamiga.org - el primer e-commerce 100% solidari. La botiga, projecte de la Fundació Formació i Treball, obre amb més de 500 productes de segona mà catalogats en 12 tipologies diferents, d’entre les que destaquen mobles, joguines vintage, parament per la llar, productes de decoració i material audiovisual. La iniciativa aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i alhora afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social. Es tracta d’un projecte d’innovació social que vincula les noves tecnologies amb la vessant social, en una aposta pel negoci inclusiu.
Els productes que es troben a www.botigaamiga.org provenen de les donacions solidàries d’empreses i particulars i un 90% són de segona mà. Els treballadors i treballadores de les empreses d’inserció de la Fundació recullen, seleccionen i trien els productes que posteriorment es venen a l’e-commerce i alhora els beneficis que s’aconsegueixen es tornen a reinvertir en programes d’inserció per a persones vulnerables. Per això és un e-commerce 100% solidari, tant en l’origen del producte com en la reinversió social de la recaptació que s’aconsegueix.
Com a campanya de llançament Botiga Amiga online ofereix 10% de descompte en tots els seus productes. Per aprofitar-lo només cal registrar-se i realitzar la primera compra.
En un futur, l’e-commerce solidari també es farà servir per gestionar part del Programa d’Entrega Social de la Fundació (PES) amb l’objectiu d’oferir el mateix servei a tots els públics. L’equip tècnic de serveis socials, a través del seu ordinador, ajudaran a les persones beneficiàries a triar els mobles i l’equipament de la llar que necessitin. Una
manera de gestionar i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics.
Una iniciativa mediambiental
Botiga Amiga online compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, ja que l’objectiu de la iniciativa és donar una segona vida a aquests productes i d’aquesta manera convertir els residus en recursos.
Des de la Fundació no realitzarem l’enviament dels productes adquirits, eliminant així l’impacte mediambiental del transport. Les persones que realitzin una compra rebran un e-mail de confirmació amb un codi. En 72 hores el seu producte estarà disponible. Aquests s’hauran de recollir a la Botiga Amiga on es troba la nostra entitat (C/Ramon Llull 430-438 de Sant Adrià de Besòs). D’aquesta manera la gent que vingui a recollir els seus productes prendrà consciència de què comprant ajuda a les persones que atén la Fundació i que ells són part de la solució que proposem als col·lectius més vulnerables. Volem fidelitzar els nostres clients amb un nou tipus de comercialització, que prenguin consciència de la reutilització dels productes, s’acostin a nosaltres i coneguin el nostre àmbit d’actuació.
Més d’un 35% dels productes que es poden trobar a Botiga Amiga online són joguines antigues i vintage. El 50% d’aquestes provenen de les entregues dels ciutadans als punts verds de la ciutat de Barcelona. La Fundació Formació i Treball s’encarrega de l’actual gestió d’aquests objectes lúdics a través del projecte Joguina Amiga en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. El tractament inclou la recollida, el triatge i el seu posterior aprofitament mitjançant la venda. Segons estudis municipals durant el 2018 uns 90.000 kg de les joguines que es van recollir a Barcelona van ser reutilitzades.
Regals especials i únics
Botiga Amiga online - www.botigaamiga.org - neix com un espai on trobar regals únics i productes de col·leccionisme i vintage. Comprant aquests productes amb història, als quals volem donar una segona oportunitat, regalaràs inclusió als qui més ho necessiten. D’entre els productes més antics i especials s’hi pot trobar dos toms de la gaseta barcelonina ‘La Ilustración Ibérica’ del 1892, un escriptori de fusta dels anys 40, un microscopi professional de 12 augments del 1965 i una Polaroid Land automàtica, la primera de Polaroid, del 1966.
La botiga s’actualitzarà setmanalment amb nous productes i es crearà una secció d’outlet amb les ofertes més destacades. S’hi podrà trobar mobles, parament per la llar, peces de recanvi o accessoris, d’entre d’altres categories. A la secció de joguines destaquen productes de marques com Scalextric, Playmobil, Star wars, Marvel...
 
Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala