Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 22/5/2019

ERC Sant Adrià presenta una denúncia contra la Policia Nacional Espanyola per arrencar cartells electorals
- La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha presentat, aquest dimarts, una denúncia davant la Junta Electoral contra la comisaria de policia de l’Avinguda Joan XXIII. Els agents van arrencar cartells d’aquesta formació dels fanals reservats per a propaganda electoral.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat la denuncia perquè “la retirada d’aquesta propaganda vulnera els drets en l’àmbit electoral i no hi ha justificació suficient per a la retirada d’aquest més enllà de la discrepància política” segons es llegeix a la denúncia. 
En el sorteig d’espais de propaganda electoral realitzat per l’ajuntament el tram de l’Avinguda Joan XXIII va ser assignat a la formació republicana. El sorteig s'empara en l’article 55 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).
Per al candidat republicà Rubèn Arenasestem davant un fet gravíssim, en que un cos policial decideix unilateralment on es poden posar o no cartells, ignorant la legislació electoral i la propia Junta Electoral”.
Segona topada
La nit de dijous a divendres, un cop passada la mitjanit, va arrencar la campanya municipal, amb la tradicional encartellada dels partits. Els republicans ja van intentar posar els seus cartells en els fanals que hi ha davant la comisaria i tenen assignats, però els agents s’ho van impedir al·legant raons de seguretat.
Després de consultar els seus serveis jurídics, els republicans van constatar que no hi ha cap prohibició de penjar cartells als fanals de davant la comissaria, i que de fet, aquests fanals estaven protegits per la Junta Electoral. A més a més, la vorera és prou ample i no tapa la visibilitat. D’altra banda, en cap cas  aquests fanals s’han indicat com a exclosos en el sorteig d’espais electorals que organitza l’ajuntament.
Finalment Esquerra Republicana va penjar els cartells en els fanals el vespre del 15 de maig i aquests han estat arrencats en menys de 24 hores. La retirada, segons consta a la denuncia, ha estat efectuada pels propis agents de la comissaria, o la brigada municipal a instància d’aquests.
Per tant, s’han utilitzat recursos públics per tal de saltar-se els espais protegits assignats per la Junta Electoral, sense permís d’aquesta ni de cap altre òrgan electoral.
Els republicans esperen l'aplicació de les normes electorals per part de la Junta Electoral, i que la Policia Nacional espanyola, d’ara en endavant, respecti la llei electoral i la lliure concurrència d’idees i posicionaments polítics en aquells espais protegits i assignats per la legislació vigent.

Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala