Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 20/5/2019

Jenn Díaz reivindica la pluralitat de la candidatura d’Esquerra Republicana a Sant Adrià
- A l’acte els tres primers candidats de la llista han protagonitzat un diàleg en què es van tractar els principals problemes de la ciutat.

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs ha realitzat, aquest divendres, l’acte central de campanya centrat en un debat obert en què s’han mostrat les propostes dels republicans pels principals problemes de la ciutat.
 
Esquerra Republicana de Catalunya ha realitzat aquest divendres un acte a la Bilioteca de Sant Adrià en un format de debat entre els tres primers candidats a la llista d’ERC pel 26 de maig. L’acte l’ha clos la diputada del Parlament Jenn Díaz. Díaz ha reivindicat el paper d’Esquerra Republicana per aglutinar totes les sensibilitats dins la seva candidatura. 
 
Durant l’acte els tres primers noms de la llista, Rubèn Arenas, Cristina Meseguer i Antoni Vélez han dialogat sobre els problemes que té la ciutat i les propostes republicanes per transformar-los en potencialitats.
 
Contaminació
Un dels temes que més preocupa a la ciutadania és la contaminació i la pròxima obertura del crematori, l’alcaldable Rubèn Arenas ha defensat una negociació real per mirar d’aturar l’obertura del forn crematori: “Obrirem un autèntic diàleg amb l’empresa Tanatori del Litoral per negociar que no s’obri el forn crematori dins el tanatori”. Arenas, però no ha volgut defugir d’una problemàtica més àmplia “No volem ser el calaix de mals endreços de l’Àrea Metropolitana. No volem més equipaments contaminants a la ciutat”.
 
Arenas ha volgut obrir el focus no només en la contaminació atmosfèrica i parlar d’altres contaminacions “També tenim un problema de contaminació acústica, amb concerts que no deixen descansar els veïns i veïnes. Volem que Sant Adrià sigui una ciutat agradable per viure”. 
 
Memòria i identitat
Un altre dels temes que han reclamat els candidats ha estat l’orgull de sentir-se adrianenc, el regidor Antoni Vélez ha reclamat la memòria com a punt de palanca per sentir-se orgullós de ser de Sant Adrià i ha reclamat la dignificació dels espais de memòria. “Hem de dignificar els espais de memòria de Sant Adrià, no podem deixar en l’oblit a les més de 1700 persones afusellades al Camp de la Bota”.  
 
Vélez ha denunciat la manca de sensibilitat de l’actual equip de govern que “fa les coses per complir l’expedient, el mínim imprescindible, però sense cap mena de carinyo”, i ha denunciat que “com més temps triguem més memòria anirem perdent, i amb ella estem condemnant Sant Adrià”.
 
Joventut i feminisme
La número dos de la llista Cristina Meseguer, ha destacat algunes de les propostes del jovent republicà en el seu programa electoral: “Volem una ciutat on les dones puguin caminar tranquil·les pel carrer sense passar por a la nit” ha reclamat. 
Meseguer ha denunciat la poca utilitat de l’actual consell de joventut i ha reclamat un consistori on els joves siguin escoltats i es facin polítiques que els incloguin.
 
Arenas ha posicionat a ERC com el vot més útil republicà, ja que preveuen ser la primera força republicana de la ciutat i els únics capaços de liderar un front democràtic i antirepressiu amb l’esperit del 3 d’octubre: amb autodeterministes, pels drets civils i polítics i per la construcció de la República Catalana des del consistori. 
 
Reflex de la societat
L’acte ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament català Jenn Díaz, que ha alabat l’esforç dels republicans per incorporar a les seves llistes persones que fa uns anys mai haurien entrat en política, com ella mateixa. Per a Díaz, aquest esforç ha fet que la candidatura d’Esquerra sigui la més semblant a la societat, una candidatura plural i amb gent diversa.
Díaz ha explicat com va entrar en política “passo d’estar escrivint novel·les a casa meva a ser diputada per això mateix, poder canviar la vida i poder tenir els nostres recursos per canviar la vida de la gent”. 

Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala