Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 17/5/2019

La Fundació Formació i Treball se suma al Dia mundial del reciclatge amb una campanya solidària de canvi d’armari
- Pots deixar els teus jerseis, camises, sabates… als contenidors gestionats per Formació i Treball vinculats al projecte Moda Re de Cáritas i Roba Amiga.

La Fundació Formació i Treball se suma enguany al Dia mundial del reciclatge, celebrat aquest 17 de maig, amb una campanya de sensibilització sobre la roba usada. Arriba el moment del canvi d’armari de primavera i un gest tan senzill com donar la roba que ja no fem servir pots donar feina a persones en risc d’exclusió social. Les donacions de roba ens permeten generar llocs de treball que provenen de la feina de recollida, tria i reciclatge que en fem. A més, aquesta roba cobreix les necessitats de famílies amb escassos recursos econòmics a través dels nostres programes d’entrega social que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Enguany volem destacar les donacions de centres educatius i empreses amb campanyes col·lectives als seus espais. La instal·lació de contenidors de recollida de roba i calçat permet a l’alumnat, personal docent i treballadors de l’empresa o escola implicada a realitzar donacions i col·laborar així amb el Programa d'Ocupació de la Fundació Formació i Treball. Aquests són de cartró i es poden ubicar en qualsevol lloc de les instal·lacions de l’edifici el temps que es consideri necessari.
Canvia la perspectiva de les coses: recicla, genera feina
En una campanya solidària de canvi d’armari de primavera recollim 15.000kg de roba. A les escoles bressol, col·legis o institut es poden recuperar 1.000kg per cada centre. A més, les campanyes a les escoles es complementen amb visites de sensibilització al centre de la Fundació Formació i Treball perquè vegin l’impacte que suposa la seva aportació. És molt important que el nostre model educatiu es caracteritzi per formar els alumnes com a persones solidàries i preocupades per les injustícies socials i les qüestions mediambientals que afecten el nostre entorn. Centres educatius de Barcelona com Escola Aula, Betània o els Jesuïtes realitzen periòdicament aquestes campanyes solidàries.
Amb les donacions, els participants en la campanya donaran suport a les tasques de formació i inserció laboral de persones vulnerables que desenvolupa la Fundació. La roba i el calçat recollit seran recuperats i reutilitzats en tallers i cursos formatius de l'entitat i es lliuraran a persones i famílies en situació de risc o exclusió social mitjançant Programes d'Entrega Social.
Foment del triple impacte
L’impacte que tenen aquestes campanyes solidàries és triple: social, facilitant l’accés del producte a les persones que tenen aquesta necessitat no coberta, mediambiental, ja que recuperem la roba, reutilitzant-la i fomentant la reducció del residu i econòmic, promovent llocs de feina per a persones vulnerables.
A més, la Fundació disposa de la xarxa d’establiments de roba de segona mà, Botiga Amiga - www.botigaamiga.org -, on es distribueix la roba i complements i es ven a preus simbòlics, per tal d'obtenir beneficis que es destinen íntegrament a la creació de llocs de treball per a persones vulnerables. Per tant, part del nostre finançament prové de la venda d'aquests productes que aparentment no tenen espai en la societat actual i als que atorguem un nou ús o oportunitat.
Col·labora!
Qualsevol persona, empresa o centre educatiu pot fer donacions de roba o instal·lar un contenidor i formar part de processos de recuperació, restauració o transformació d'elements reciclats que desenvolupa la Fundació des de fa més de 25 anys. Si vols col·laborar pots posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a donacions@formacioitreball.org Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus de Catalunya.
 
 
Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala