Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 15 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 9/5/2019

Esquerra Sant Adrià suma amb el manifest “Veïns per Sant Joan”
- Un grup de veïns i veïnes del barri de Sant Joan Baptista han fet un manifest on donen suport a l’opció republicana com la millor opció per millorar la vida de la ciutadania que resideix al barri.

Aquest dimecres 8 de maig, un grup de veïns i veïnes liderat per en Claudi Villagra han presentat un manifest amb el nom de “Veïns per Sant Joan” en el marc de les properes eleccions municipals amb l’objectiu de sumar amb ERC - Sant Adrià. Opinen que és el partit que representa millor els interessos de la classe treballadora que viu al barri, així com la força política capaç de donar una resposta satisfactòria als principals reptes de Sant Joan Baptista.
 
En paraules del Claudi Villagra: “He decidit incorporar-me, com a independent, a la llista d’ERC - Sant Adrià perquè crec que són els únics que defensen el barri dels especuladors i dels que pensen que tot s’hi val. ERC ha demostrat entendre quins són els reptes del barri i els de la classe treballadora que hi viu i el seu programa és una resposta satisfactòria a allò que necessitem.” 
 
El manifest fa una crida a fer un pas endavant per tornar a recuperar l’orgull de barri que sempre els ha caracteritzat, i deixar de ser el Sant Adrià “de baix”, aïllat de la resta de la ciutat per la muralla que suposa l’autopista. 
 
Compromisos del manifest
Al manifest s’hi concreten uns compromisos, que es converteixen en un contracte entre la ciutadania i el partit republicà, en què es concreta:
  • Impulsar totes les accions necessàries per assegurar la viabilitat del poliesportiu Marina-Besòs.
  • Vetllar perquè es modifiqui la ubicació del col·lector de Llevant en el context de la transformació del Front del Litoral.
  • Reformar la font de la Placeta Macià i l’àrea del monument a Lluís Company perquè puguin ser utilitzades pels veïns i veïnes, alhora que se'n mantenen els elements històrics.
  • Augmentar la presència de la policia local al mercat setmanal per tal de dissuadir els delinqüents.
  • Preservar la festa de Sant Joan Baptista amb l’actual sistema de tancament de carrers, conservant la seva idiosincràsia i la mateixa duració temporal que fins ara. Per tal de fer-ho, s’establirà un pla especial de protecció de les festes amb l’objectiu d’ajudar a l’organització i promoció de l’esdeveniment, com una festa oberta a tota la ciutadania del municipi, alhora que s’impulsarà la festivitat tornant a instaurar un premi a la millor portada de carrer i un premi al millor programa de festes del carrer, incentivant així la creativitat, la producció cultural i la participació dels veïns i veïnes.
  • Demanar a les empreses propietàries de les línies elèctriques aèries de mitjana tensió que creuen el Besòs al costat del pont de RENFE i des de la plaça de Marie Curie fins a l'antic barri de la Catalana que les soterrin, i que aquesta acció es garanteixi sense cap repercussió sobre el pressupost municipal, ja que la responsabilitat és de les empreses propietàries.
Com adherir-se al manifest?
ERC - Sant Adrià obre la porta a tots els veïns i veïnes de Sant Joan Baptista que estiguin d’acord amb aquests compromisos a signar el manifest i a sumar amb ells. Han habilitat un espai en el seu web electoral www.republiquemsab.cat on es pot accedir i signar-lo. Tanmateix, esperen rebre el suport electoral de molta ciutadania afincada al barri. 
 
Els dos regidors d’ERC Sant Adrià han estat presents en l’acte de signatura. L’Antoni Vélez ha manifestat que “Fa molts anys que faig activitats extraescolars al barri i vaig fundar un club d’un esport minoritari, el korfbal. Em sento molt orgullós que ara els veïns s’organitzin i decideixin donar-nos suport.
 
Per altra banda, el candidat a l’alcaldia, Rubèn Arenas, ha remarcat: “Sant Joan és un barri medul·lar de Sant Adrià, agraïm el suport dels veïns i veïnes, per a nosaltres és una prioritat recuperar el que defineix aquest barri i afrontar els reptes de futur amb serenitat i dignitat.
Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala